:

Hur lång utbildning till trädgårdsmästare?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång utbildning till trädgårdsmästare?
  2. Vad gör en hortonom?
  3. Hur mycket tjänar en hortonom?
  4. Hur mycket kostar det att anlita en trädgårdsmästare?
  5. Finns det jobb som trädgårdsmästare?

Hur lång utbildning till trädgårdsmästare?

Studera en trädgårdsmästarutbildning De flesta YH-utbildningar till trädgårdsmästare är mellan 1,5 - 2 år långa. Du kan också studera på universitet och högskola för att få den kompetens som krävs för att jobba som trädgårdsmästare.

Vad gör en hortonom?

Hortonomer arbetar med att förbättra den produktionsmässiga odlingen av blommor, grönsaker eller trädgårdsväxter. Utbildningen ger bred kunskap om växter samt om kedjan från producent till konsument. Hortonomer ägnar sig åt professionell växtodling.

Hur mycket tjänar en hortonom?

37 300 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur mycket kostar det att anlita en trädgårdsmästare?

Löpande skötsel och enstaka planteringar Ett ungefärligt timpris för löpande skötsel är ca 600 kronor per timme. En del trädgårdsfirmor tar istället betalt per arbetsmoment; till exempel för gräsklippning eller klippning av buskar. Då kan priset vara omkring 500 kronor per gång.

Finns det jobb som trädgårdsmästare?

Som trädgårdsmästare planerar, leder och deltar du i arbetet i trädgårdar och parker, antingen som anställd eller som egen företagare. En del trädgårdar är inriktade på odling av köksväxter, frukt, bär, plant- eller prydnadsväxter.