:

Kan man använda sirap istället för honung?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Kan man använda sirap istället för honung?
  2. Vilken honung i mat?
  3. Vad är bäst sirap eller honung?
  4. Vad kan man använda istället för flytande honung?
  5. Vilken honung ska jag köpa?

Kan man använda sirap istället för honung?

Det går bra att byta ut sirap mot honung när du ska baka exempelvis bröd, kola och småkakor. Smaken kan naturligtvis bli annorlunda än med sirap.

Vilken honung i mat?

Honung finns att köpa i fast och flytande form. Den flytande honungen är lättare att hantera när man använder den i matlagning men har oftast sämre kvalitet. En finare sort fast honung innehåller betydligt mer nyttiga ämnen.

Vad är bäst sirap eller honung?

Sirapen innehåller, precis som kokos- och palmsocker, mindre energi och påverkar inte blodsockret lika starkt som vitt socker. Däremot är det extra rikt på fruktos som kan belasta levern onödigt mycket. – Honung har länge använts som en bakteriedödande naturmedicin.

Vad kan man använda istället för flytande honung?

Byt bara ut honungen i samma mängd mot mörk eller ljus sirap, lönnsirap eller muscovadosocker (finns i ljus eller mörk sort, den ljusa har lite kolasmak och den mörka lite kraftigare anissmak).

Vilken honung ska jag köpa?

“Naturlig” eller “äkta” honung är en taftologi (dubbelsägning) då äkta honung är helt naturlig. Bara det som inte har några tillsatser som exempelvis fruktsocker eller smakämnen får kallas honung. För att få kallas honungska ursprunget till 100% komma från blommornas nektar eller från honungsdagg.