:

Varför blir Frallorna platta?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Varför blir Frallorna platta?
  2. Varför använda Man margarin istället för smör?
  3. Varför sjunker brödet ihop?
  4. Vad är bäst att äta smör eller margarin?
  5. Kan man Eftergrädda bröd?

Varför blir Frallorna platta?

Att brödet blir både platt och torrt kan bero på för mycket mjöl i degen. Då orkar den inte stiga som den ska. Att brödet blir torrt kan också bero på för gammalt mjöl. Ett gammalt mjöl suger mer vätska än ett färskt.

Varför använda Man margarin istället för smör?

Jag rekommenderar att använda smör istället för margarin. Smör är en naturlig produkt med godare smak och utan härdat fett, transfetter, aromämnen och e-nummer som finns i margarin. Margarin är ganska billigt och tyvärr gäller oftast att ju billigare desto sämre. Se upp med transfetter.

Varför sjunker brödet ihop?

Brödet sjunker ihop efter jäsningen. Förmodligen har brödet jäst för länge. Du kan rädda dem genom att baka om dem. Knåda degen och baka ut igen.

Vad är bäst att äta smör eller margarin?

Kallpressade oljor innehåller även polyfenoler som kan fungera som antioxidanter och motverka att kolesterolet oxiderar och blir farligt. Även margarin innehåller bra fettsyror och vitaminer, om än i tillsatt form. Därför rekommenderar Livsmedelsverket margarin före smör.

Kan man Eftergrädda bröd?

Ugnen kan ha varit för kall eller så har brödet fått stå inne för kort tid, vilket resulterar i ett degigt bröd. Om brödet har fått tillräckligt med färg, men ändå behöver gräddas mer, täck det med lite aluminiumfolie så kan det gräddas längre utan att brännas.