:

Kan man polera marmor?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Kan man polera marmor?
  2. Vad kostar det att slipa en marmorskiva?
  3. Hur kan man rengöra marmorbord?
  4. Kan man använda klorin på marmor?
  5. Hur rengör du marmorn efteråt?
  6. Hur rengör man marmor på golvet?
  7. Hur gör du för att få bort marmorn?

Kan man polera marmor?

Blanda 1 del STEINFIX 60 med 3 delar vatten. Applicera blandningen på bänkskivan, fördela den jämnt med en trasa och låt torka i ca 15 minuter. Polera sedan med vanligt hushållspapper tills medlet har trängt in i stenen och bildat en fin, polerad yta. OBS!

Vad kostar det att slipa en marmorskiva?

Kontakta en stenhuggare som kan göra en ompolering av skivan åt dig. Detta är dock ganska dyrt, gissningsvis runt 2 000kr per kvadratmeter.

Hur kan man rengöra marmorbord?

För daglig rengöring räcker det att du torkar av marmorskivan med en mikrofibertrasa fuktad i ljummet vatten. Vid behov kan du även använda dig av grönsåpa, eftersom att fettet i såpan stänger marmorns porer och skyddar därför bänkskivan. Var noggrann med att torka bänkskivan helt ren efter rengöring.

Kan man använda klorin på marmor?

Lösningsmedel som kan skada marmor/kalksten och fogar: Klorin (kan bleka stenen)

Hur rengör du marmorn efteråt?

Skölj av golvet med rent vatten och torka marmorn direkt efteråt med en mjuk mikrofibertrasa. Se till att du bara använder pH-neutrala rengöringsprodukter. Vissa rengöringsprodukter har lågt pH-värde och innehåller syra, vilket kan repa och missfärga stenen.

Hur rengör man marmor på golvet?

Skötsel av marmor – golv 1 Häll den angivna mängden rengöringsmedel (utan blekmedel) i en hink med ljummet vatten. 2 Skrubba golvet med en mjuk tvättsvamp som inte repar. Gnugga sedan försiktigt mer nedsmutsade områden med en mjuk borste. 3 Skölj av golvet med rent vatten och torka marmorn direkt efteråt med en mjuk mikrofibertrasa.

Hur gör du för att få bort marmorn?

Blanda en del bakpulver med 20 delar vatten Fukta en ren trasa i blandningen Rengör försiktigt marmorn, och gnugga lite extra på eventuella fläckar för att få bort dem Låt torka i ca 1-2 timmar