:

Hur vet jag om mitt nummer är Nixat?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur vet jag om mitt nummer är Nixat?
  2. Får telefonförsäljare ringa mobil?
  3. Hur får man försäljare att sluta ringa?
  4. Finns jag i NIX?
  5. Är telefonförsäljning förbjudet?
  6. Varför fungerar inte NIX?
  7. Vad ingår i NIX?

Hur vet jag om mitt nummer är Nixat?

Kontrollera om mitt mobilnummer är infört i spärregistret NIX-Telefon. För att verifiera att det är ditt mobilnummer skickar vi en fyrsiffrig kod i ett SMS, som du ska ange i nästa steg.

Får telefonförsäljare ringa mobil?

Är du kund hos ett företag så kan det dock vara så att företaget får ringa till dig även om du har spärrat ditt telefonnummer hos NIX. Men du har alltid möjlighet att kontakta företaget och meddela att du inte vill ha fler samtal från dem.

Hur får man försäljare att sluta ringa?

Du spärrar dina telefonnummer genom att kontakta NIX-Telefon. Enklast är att ringa NIX-Telefon på 0772 – 28 00 00 och följa instruktionerna. Det går också bra att skriva till NIX eller ta hjälp av Konsumentguiden på NIX webbplats. Det kostar inget mer än samtalskostnaden att registrera ditt nummer i NIX-Telefon.

Finns jag i NIX?

Se även Nixtelefon.org. För mer information, kontakta gärna: Mats Rönne, ordförande i Föreningen NIX-Telefon, 070-590 50 50.

Är telefonförsäljning förbjudet?

När det gäller telefonförsäljning ska du följa lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Reglerna innebär bland annat att konsumenten skriftligen måste acceptera ditt anbud för att avtalet ska vara giltigt.

Varför fungerar inte NIX?

Föreningen NIX-Telefon skärper nu reglerna i syfte att stärka konsumenters möjlighet att tacka nej till oönskade säljsamtal via telefon. Undantagen för när Nix inte gäller stramas åt, enskilda näringsidkare utan aktiv verksamhet omfattas och högre krav på företag att kontrollera sina register mot NIX införs.

Vad ingår i NIX?

Det här är NIX-Telefon

  •   Kostnadsfritt. Att spärra ditt telefonnummer kostar ingenting mer än samtalskostnaden.
  •   Spärra allt. Du kan även ansluta mobilen till NIX-Telefon.
  •   Du väljer. Spärren är giltig tills vidare och går att häva när som helst.