:

När kan man använda Sioox?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. När kan man använda Sioox?
  2. Hur fungerar Sioox?
  3. Hur lång tid tar det för tryckimpregnerat virke att torka?
  4. När behandlar man trädäck?
  5. Hur behandlar man med Sioox?
  6. Hur snabbt torkar trall efter regn?

När kan man använda Sioox?

Vid svårare påväxt eller skador använd SiOO:X Förtvätt:X som rengör effektivt. Då löses ytskyddet upp. Komplettera därför med mer SiOO:X-produkter (Träskydd/Ytskydd). Påväxt kan åtgärdas med t ex Jape Prickfri.

Hur fungerar Sioox?

Sioo:x består av ett grundläggande Träskydd och kompletterande Ytskydd. Tillsammans stärker de träet, håller det friskt och ger det en vacker silvergrå patina i många år. Behandlingen passar både gammalt och nytt trä och ytan blir ren och vattenavvisande och ger upp till 12 år hållbarhet på produkten ”altan”.

Hur lång tid tar det för tryckimpregnerat virke att torka?

Med dagens impregnering behövs ingen viloperiod men ett nytt tryckimpregnerat virke ska vara torrt innan du behandlar det. Hur lång tid det tar för virket att torka beror naturligtvis på väder och vind men räkna med några veckor så här års.

När behandlar man trädäck?

Du kan egentligen behandla altanen när som helst på året så länge det är plusgrader och inte fuktigt ute. Trallen ska vara torr, man brukar rekommendera en maximal fuktkvot på 16 procent. Normalt sett genomför man behandlingen under våren eller sommaren eftersom det är minst risk för regn och minusgrader då.

Hur behandlar man med Sioox?

Applicera rikligt med Träskydd Panel på torr yta, stryk ut väl med bred pensel eller spruta, låt det tränga in i träet. Låt torka i minst 2 h. Applicera ytterligare ett lager Träskydd Panel, låt torka i minst 4 h. Lägg rikligt med Träskydd på ändträet likaså med Ytskyddet, för att försegla träet.

Hur snabbt torkar trall efter regn?

Om det kommer regn innan oljan torkat kan det knasa , små ”apelsinkratrar” kan bli kvar där vattnet torkat dunstat bort. Har det gått ca 10 timmar brukar det inte synas. Regn dagen efter brukar följaktligen inte bli ett problem.