:

Kan man ta B12 och levaxin samtidigt?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Kan man ta B12 och levaxin samtidigt?
  2. Vilka vitaminer ska man inte ta tillsammans med levaxin?
  3. Hur lång tid tar det att ställa in levaxin?
  4. Kan man ta D-vitamin och Levaxin?
  5. Hur många timmar mellan Levaxin och provtagning?

Kan man ta B12 och levaxin samtidigt?

Det går bra att kombinera levaxin med D-vitamin, järn och vitamin B12. D-vitamin är väldigt viktigt för hormoner och dess omsättning, då D-vitamin är ett prohormon.

Vilka vitaminer ska man inte ta tillsammans med levaxin?

Det är väl känt att mat, kaffe och vissa läkemedel och kosttillskott minskar upptaget av levotyroxin. Det gäller särskilt tillskott av järn, kalcium och magnesium samt vanliga läkemedel som minskar magsyra, som omeprazol och så kallade antacida. Dessa bör därför tas med 4 timmars mellanrum.

Hur lång tid tar det att ställa in levaxin?

Då är det bästa att ändra dosen i små steg. Det kan handla om 25 eller 50 mcg Levaxin per vecka och sedan väntar man i två månader och ser hur symtomen förändras innan man gör en bedömning om ny justering behövs. Vi föds alla med en individuell genetisk setpoint mellan T4 och TSH.

Kan man ta D-vitamin och Levaxin?

Det är inget av dina kosttillskott som krockar med Levaxin eller LIO, utan det går bra att ta dem tillsammans. Dock kan man sprida ut dem vid olika tillfällen under dagen, för att få bästa möjliga effekt.

Hur många timmar mellan Levaxin och provtagning?

För att få ett tillförlitligt värde för TSH och fritt T4 när du medicinerar med Euthyrox eller Levaxin bör det gå minst 13-24 timmar mellan senaste dos och provtagningen.