:

Hur länge blöder man efter Ppiller?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge blöder man efter Ppiller?
  2. Kan man få mer mens av p-piller?
  3. Hur lång tid tar det för kroppen att vänja sig vid p-piller?
  4. Varför har jag mellanblödningar hela tiden?
  5. Hur stor är en mellanblödning?

Hur länge blöder man efter Ppiller?

De kommer oftast de första månaderna som du använder läkemedlet. Du kan få sådana blödningar om du använder p-piller, minipiller eller mellanpiller och glömmer att ta en tablett. Akut-p-piller kan också ge sådana blödningar någon eller några dagar efter att du har tagit pillret.

Kan man få mer mens av p-piller?

Att en långdragen mens när man börjar med p-piller är jättevanligt och det är inte farligt. Kroppen behöver helt enkelt lite tid på sig att vänja sig vid p-piller och under den tiden kan du både långdragen mens och lite mellanblödningar.

Hur lång tid tar det för kroppen att vänja sig vid p-piller?

Börja på en gång. Börja med dina p-piller samma dag som du hämtat ut dem, oavsett om du har mens eller inte. Du är skyddad redan från första dagen om du börjar på mensens första dag. Annars tar det sju dagar med p-piller innan du är skyddad mot graviditet.

Varför har jag mellanblödningar hela tiden?

Orsaker till mellanblödningar I de allra flesta fall beror en mellanblödning inte på något som är fel i kroppen. Men det kan vara ett symtom på sjukdom eller hormonförändringar. Ibland kan mellanblödningar bero på p-piller, till exempel att du glömt ett piller eller när du precis börjat med ett preventivmedel.

Hur stor är en mellanblödning?

Ibland kan det komma en liten eller större blödning mellan menstruationerna. Det kallas för mellanblödning. Blödningen kan vara rött blodfärgad, brunt rostfärgad eller som en blodblandad flytning.