:

Hur kom rocken till?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Hur kom rocken till?
 2. Varför blev rock n rollen mindre populär i slutet på 50 talet?
 3. När var rock som störst?
 4. Hur blev Elvis upptäckt?
 5. När började rock and roll?
 6. Varför blev rock n roll populärt?
 7. Vilken musik var populär under 50 talet?
 8. När rocken kom till Sverige?
 9. Vad heter det dubbelalbum det första i rockens historia?
 10. Hur många skivor sålde Elvis?
 11. I vilken stad föddes Elvis?
 12. När kom hårdrock?

Hur kom rocken till?

rock eller rockmusik är ett gemensamt namn på olika sorters musik som har varit populär bland främst ungdomar sedan 1950-talet. Rocken kommer från USA. Den uppkom som en blandning av de svartas bluesmusik och vit amerikansk folkmusik. Den tidiga rocken, rock'n'roll, var snabb, högljudd och mycket rytmisk.

Varför blev rock n rollen mindre populär i slutet på 50 talet?

Slutet för klassisk Rock n roll Radiokanalerna spelade inte lika mycket rock som tidigare, annonsörerna blev oroliga och intäkterna minskade. I slutet på 50-talet visade det sig att skivbolag hade betalat diskjokeyer att spela en viss sorts musik, vilket var en enorm skandal.

När var rock som störst?

Under 1980-talet var rocken som störst, då bildades mängder av rockband, hårdrocksband, heavy metal och även hårdrocksballader gjorde sin entré då.

Hur blev Elvis upptäckt?

När Elvis var runt 18 år arbetade han som lastbilschaufför och studerade samtidigt till elektriker. Han åkte ofta förbi Memphis Recording Service som även var plats för Sun Records och fick en dag syn på en skylt där det stod "Inspelning av skiva $4".

När började rock and roll?

rock (för etymologi se rock'n'roll), samlande genrebenämning på musikstilar som vuxit fram ur rock'n'roll sedan mitten av 1950-talet. Rockmusiken har under sina många stilomvandlingar och förgreningar varit den dominerande ungdomsinriktade populärmusiken i västerlandet och sedermera globalt.

Varför blev rock n roll populärt?

Rock'n'roll var som en revolution mot poliser, lärare och föräldrar. Det var ungdomarnas egna värld i ett samhälle som kontrollerades av tråkiga vuxna. Snart spred sig musiken även till Europa, där den framförallt blev stor i England.

Vilken musik var populär under 50 talet?

Rock'n'roll blev den mest populär och omskriven musik under 50-talet. En av de första artisterna som slog igenom var Bill Haley och bland andra stora namn fanns Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Chuck Berry och Little Richard. I samband med förändringarna i musiken ändrades även dansstilar.

När rocken kom till Sverige?

Det var främst under slutet på 50-, 60- och 70-talen som rocken gjorde sitt långa intåg till Sverige. Bara under den här tiden hann musikstilen förändras mycket. Sedan dess har en rad olika subgenrer skapats. Svenska band har varit framgångsrika i flera av dessa genrer, på senare år kanske främst inom metal.

Vad heter det dubbelalbum det första i rockens historia?

Freak Out! av och med Frank Zappa och The Mothers of Invention var ett av rockens första dubbelalbum, fylld med oberäknelig och obändig musik framförd av provokativa musiker.

Hur många skivor sålde Elvis?

Presley är en av 1900-talets mest framträdande underhållare och kallas ofta The King. Elvis Presleys skivor har sålts i över 1 miljard exemplar världen över. Detta gör honom till den artist som sålt mest genom tiderna.

I vilken stad föddes Elvis?

Tupelo, Mississippi, USAElvis Presley / Födelseort

När kom hårdrock?

Metal (Hårdrock) är en löst definierad subgenre inom rockmusik som uppstod under mitten av 1960-talet i samband med garagerock, psykedelisk rock och bluesrock. Genren kännetecknas av aggressiv sång, distade elgitarrer, elbas och trummor, ofta ackompanjerad av piano och keyboard.