:

Hur lagra bilder bäst?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Hur lagra bilder bäst?
 2. Hur skapar man en molntjänst?
 3. Var sparar man bilder bäst?
 4. Vad kostar det att lagra i molnet?
 5. Hur lagrar ni era bilder?
 6. Hur sparar man bilder på mobilen?
 7. Hur bokför man molntjänster?
 8. Hur gör man en Google Drive?
 9. Var sparar ni era bilder?
 10. Vad är skillnaden på Drive och OneDrive?
 11. Vad kostar lagring på Google Drive?

Hur lagra bilder bäst?

Här, i Google Drive, sparas alla filer i sin originalkvalitet och det går lika bra att spara bilder som textdokument, ja vilka filer som helst helt enkelt. Google Drive finns tillgängligt på webben, men även som app för både Iphone och så klart Android.

Hur skapar man en molntjänst?

Skapa din egen ftp-baserade molntjänst....När du startar det första gången får du automatiskt en fråga om du vill köra det på svenska.

 1. Ange uppgifter. Starta Ftpbox och ange inloggningsuppgifterna till din ftp-server, som du har fått från webbhotellet. ...
 2. Välj katalog. ...
 3. Gör inställningar. ...
 4. Välj hastighet.

Var sparar man bilder bäst?

Det finns flera molntjänster där du kan spara bilder, till exempel Dropbox, Google Drive och Microsoft One Drive. Även jottacloud och code24.com/crashplan är vanliga. Kontot på molntjänsten kan synkas med datorn, eller med din externa bildhårddisk, så att alla bilder automatiskt laddas upp i molnet.

Vad kostar det att lagra i molnet?

Många molntjänster går att prova gratis, men har även företagspaket från någonstans runt hundralappen och strax under tusen kronor. Därutöver tillkommer kostnader för alla tänkbara tillval du kan göra, allt ifrån tjänster, till CPU eller lagringsutrymme på molnet.

Hur lagrar ni era bilder?

Köp hårddisk för sällanbackup, det är billigt och är lätt flytta till en vän. Närbackup, en annan hårddisk eller NAS. Du ska förstås inte komprimera bilderna, det tar evigheter och du ökar risken för fel.

Hur sparar man bilder på mobilen?

Gemensamt för alla smartphones är att de kan använda appen Google Foto. Om du har ett Google-konto är det lätt att ställa in mobilen så att den automatiskt sparar dina bilder i molnet. Du kan själv välja vilken kvalitet so du vill spara bilderna i. Du kan också välja hur och när mobilen ska ladda upp filer till molnet.

Hur bokför man molntjänster?

Bokföringskonto 6540 (IT-tjänster) kommer att debiteras samt ingående moms på 25%. Vid inköp av tjänster via nätet, så som programvaror, webbhotell och liknande inom Sverige kan man använda bokföringsmallen IT-produkter inrikes. Bokföringskonto 6230 (Datakommunikation) kommer att debiteras samt ingående moms på 25%.

Hur gör man en Google Drive?

Så här använder du Google Drive

 1. Kom igång med Google Drive. Du får 15 GB utrymme på Drive utan kostnad. ...
 2. Steg 1: Öppna drive.google.com. Gå till drive.google.com på datorn. ...
 3. Steg 2: Ladda upp eller skapa filer. Du kan ladda upp filer från din dator eller skapa filer på Google Drive. ...
 4. Steg 3: Dela och organisera filer.

Var sparar ni era bilder?

Köp hårddisk för sällanbackup, det är billigt och är lätt flytta till en vän. Närbackup, en annan hårddisk eller NAS. Du ska förstås inte komprimera bilderna, det tar evigheter och du ökar risken för fel.

Vad är skillnaden på Drive och OneDrive?

Onedrive är lite trevligare men föredrar Google Drive-appen. Samma gäller på webläsaren. Utrymmet man får på köpet på Onedrive räcker för dokument, men föredrar Google Drive + Quickoffice på mobilerna, så alla dokument hamnar ändå på Drive.

Vad kostar lagring på Google Drive?

Vad kostar det? För vanliga konsumenter är Google Drive gratis. Du får ett lagringsutrymme 15 GB, vilket räcker till att lagra flera tusen bilder och ett nästan oändligt antal textdokument. Behöver du mer utrymme betalar du 19 kronor i månaden för 100 gigabyte och 99 kronor för 1 000 GB.