:

Hur lång tid tar tulldeklaration PostNord?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång tid tar tulldeklaration PostNord?
  2. Vad händer om man inte hämtar ut paket från Kina?
  3. Hur mycket är tullavgiften från Kina?
  4. Har Kina VAT nummer?
  5. Vad betyder försändelsen Importhanteras av PostNord leveranstid kan därför inte beräknas ännu?
  6. Varför är min försändelse stoppad?

Hur lång tid tar tulldeklaration PostNord?

Under perioder med hög arbetsbelastning kan det ta ett par veckor innan du får din leverans.

Vad händer om man inte hämtar ut paket från Kina?

En försändelse som har hamnat på ett utlämningsställe ligger där mellan 14 och 30 dagar beroende på vilken tjänst den skickats med i avvaktan på utlämning. Om den inte hämtas ut under denna tid returneras den till det avsändande landets postoperatör.

Hur mycket är tullavgiften från Kina?

Tull. Tull ska i princip betalas på alla försändelser som är värda mer än 1500 kronor. Hur stor tullavgiften blir beror på vad det är för slags vara, vad den kostar och från vilket land den kommer. Vissa varor har ingen tullavgift alls medan andra kan ha upp till 20 procent i tullavgift.

Har Kina VAT nummer?

Som importör är man aldrig skyldig att betala moms (VAT) eller andra skatter inom Kina. Systemet fungerar i stora drag som det vi har i EU, dvs att exportören inte lägger på någon moms på varor som exporteras. För att leverantören i Kina skall slippa lägga på moms krävs dock att denne gör en såkallad exportklarering.

Vad betyder försändelsen Importhanteras av PostNord leveranstid kan därför inte beräknas ännu?

Importhantering sker hos PostNord Väntar du en leverans för vilken senaste statusen säger att paketet är under importbehandling, betyder det inte att det har fastnat i tullen.

Varför är min försändelse stoppad?

Läkemedel får inte importeras från ett land utanför EES för privat bruk med post. Du kan alltså inte få ett paket skickat till dig som innehåller läkemedel. Tullverket kan då stoppa det. PostNord och kurirfirmor kan ha i sina villkor att du inte får skicka läkemedel och skickar därför tillbaka dem.