:

Hur man gör Sockerglas?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Hur man gör Sockerglas?
 2. Hur får man bort smält socker ur pannan?
 3. Hur gör man lim av socker?
 4. Hur man Frostar glas?
 5. Hur får man bort bränt socker från kastrullen?
 6. Varför kristalliserar sig socker?
 7. Hur gör man ätbart lim?
 8. Varför mjuknar pepparkakshus?
 9. Hur dekorera pepparkakshus?
 10. Hur många grader är smält socker?
 11. Kan man Frosta glas själv?
 12. Hur fryser man ölglas?

Hur man gör Sockerglas?

Tillagning

 1. Mät upp vatten, socker och glukos i en kastrull med tjock botten. ...
 2. Förbered en halv eller hel ugnsplåt med bakplåtspapper som du penslat med lite olja. ...
 3. Värm på medelvärme tills sockret löst sig i botten. ...
 4. Sätt i en digital termometer och höj värmen samt koka tills sockermassan är 145 grader varm.

Hur får man bort smält socker ur pannan?

Använder du en non-stick-panna kan du rengöra den genom att blötlägga den i hett vatten och diskmedel i ett par timmar. För ännu bättre resultat kan du använda en termometer. Socker har en smältpunkt på ca 130 grader och blir till karamell vid ca 150-200 grader.

Hur gör man lim av socker?

Det bästa ätbara klistret är smält socker. Man bara smälter strösocker på spisen i en stekpanna. Det blir väldigt hett och kladdigt, men fungerar bra som klister. Man kan också använda kristyr om man inte vill riskera att bränna sig på hett socker, men smält socker har fördelen att det stelnar nästan med en gång.

Hur man Frostar glas?

Del 3: Kylda och frostade glas Se till att ha kalla glas till de drinkar som ska vara kalla. Antingen ställer du dem i kylskåpet en halvtimme innan du serverar eller så fyller du glaset med krossad is medan du blandar drinken. För att frosta glaset, ställ det ca 10 minuter i frysen.

Hur får man bort bränt socker från kastrullen?

Så räddar du en bränd kastrull – efter julbakning!...Gör så här:

 1. Koka upp 3 dl vatten.
 2. Häll i 1 tsk diskmedel.
 3. Dra åt sidan och låt svalna.
 4. Diska ur som vanligt.

Varför kristalliserar sig socker?

Kristallisering av socker kan ske naturligt. När honung förvarats en längre tid bildar glukosen kristaller, honungen blir grynig. Vid framställning av socker bildas "kristallsocker". Vanligt strö- och bitsocker är kristalliserat socker.

Hur gör man ätbart lim?

Koka upp 2 deciliter vatten och 0,5 deciliter socker i en kastrull. Under tiden rör du ut 1,5 matsked potatismjöl i 2 deciliter kallt vatten. Ta kastrullen av plattan när vattnet kokat och sockret löst sig.

Varför mjuknar pepparkakshus?

När du gräddar alla delar så ska du grädda dom lite för länge, dom ska bli lite brända annars mjuknar dom snabbt och huset viker sig! Torka gärna alla delar EN gång till i ugnen på eftervärmen i ett par timmar… Skippa smält socker till monteringen, man bränner sig bara å det är ett fasligt kladd o spill…

Hur dekorera pepparkakshus?

Dekorera gärna de olika delarna innan du börjar sätta ihop ditt pepparkakshus. Använd allt som du tycker är gott eller vackert (eller både och). Klassiska dekorationer är vit kristyr och non-stop, men det finns mycket annat som är fint och gott. Silverpärlor, gelehallon, polkagrisar, nötter eller mandlar, lakrits.

Hur många grader är smält socker?

Socker smälter vid en temperatur strax över 130 grader. När det åter stelnar blir det hårt och genomskinligt. Egentligen avser karamell endast produkter där sockret upphettats mera, till 150-200 grader.

Kan man Frosta glas själv?

Tryck fast folien mot glaset med en bit hårdplast eller ett verktyg för ändamålet. Se till att alla luftbubblor försvinner. Börja i mitten av glaset, och för ut mot kanterna i alla riktningar tills bubblorna är helt borta.

Hur fryser man ölglas?

Fakta om KitchPro Kylmuggen

 1. Håll din dryck härligt kall längre med en smart kylmugg!
 2. Som en mugg gjord av is – fast den smälter inte!
 3. Muggens ihåliga väggar är fyllda med saltvatten, som fryser vid en lägre temperatur än vanligt vatten och effektivt kyler ner din dryck.
 4. Håller din dryck kall i cirka två timmar.