:

Vad heter tyget man broderar på?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Vad heter tyget man broderar på?
 2. Vad heter Broderityg?
 3. Vad kallas lyxiga broderier med pärlor?
 4. Vad kan man brodera på?
 5. Hur rama in broderi?
 6. Vad betyder ordet broderi?

Vad heter tyget man broderar på?

A. För fritt broderi används mest linne och ylle, men även bomull, hampa, jute och syntetväv förekommer. B. För trådbundet broderi används mest linneväv i olika grovlekar (som även kallas ”räknelinne”), aidaväv i bomull samt stramalj.

Vad heter Broderityg?

sykartonger, broderityger, aidatyg, String Art-plattor, perforerad filt, sykartonger med motiv, syplast och skurtrasor för broderi.

Vad kallas lyxiga broderier med pärlor?

Med renässansen kom en ny världsbild till Europa. Medan medeltiden hade handlat om att försaka det jordiska började renässansmänniskan upptäcka sin omvärld och det vackra i materiella ting. Bland annat innebar det att klädedräkt och smycken blev mer och mer överdådiga.

Vad kan man brodera på?

Personligt och oväntat – 16 saker du kan brodera!

 1. Enkla solglasögon blir originella med några stygn! ...
 2. Gör personliga vykort. ...
 3. Ge din favoritbok en uppfräschning. ...
 4. Paxa din favoritstol. ...
 5. Fira påsk med broderade ägg! ...
 6. Piffa upp ett läderarmband. ...
 7. Vacker dekor på skåp eller garderob. ...
 8. Färgglada glasunderlägg.

Hur rama in broderi?

Det lättaste sättet att rama in ditt broderi Klipp tyget runt om, med någon centimeters marginal. Därefter kan du antingen vika och pressa detta med strykjärn så att det lägger sig platt mot baksidan, eller limma fast det mot baksidan (alltså på den innersta träringen).

Vad betyder ordet broderi?

Broderi (franska broderie troligen ursprungligen ett germanskt ord) är ett hantverk, en textil teknik, där man med tråd eller garn syr på tyg eller annat mjukt (eller hårt med förborrade hål) material med hjälp av en nål. Andra dekorativa föremål som pärlor, läder, filt eller plastmaterial som paljetter kan användas.