:

Hur länge håller en Bilfoliering?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Hur länge håller en Bilfoliering?
 2. Hur lång tid tar det att foliera en bil?
 3. Kan man Foliera själv?
 4. Kan man polera Folierad bil?
 5. Vad kostar det att ta bort foliering?
 6. Hur tvättar man bilen med foliering?
 7. Hur länge håller Plastidip?
 8. Är det svårt att Foliera?
 9. Vad kan man Foliera?
 10. Vad kostar Stenskottsfilm?
 11. Hur får man bort foliering?
 12. Kan man polera på folie?
 13. Varför foliering av bil?

Hur länge håller en Bilfoliering?

Hur länge håller folieringen Generellt håller folieringen ett bra skick mellan 3-5 år men livslängden beror till största del på hur du vårdar din bil. Medellivslängden är ungefär 3 år.

Hur lång tid tar det att foliera en bil?

Hur lång tid tar det att foliera en hel bil? Det tar minst 2 dagar för själva arbetet, men sammanlagt 4 dagar då det behövs en dag innan och eftere själva folieringen. Detaljer tar självklart lite längre tid, men kan ge fantastiska resultat.

Kan man Foliera själv?

Det går att foliera bilen själv, men det krävs en del utrustning och kunskap för att det ska bli bra. De flesta bilägare vänder sig till företag som specialiserar sig på foliering. Det går att foliera delar av bilen för en intressant effekt, men ska man helt byta färg krävs det en helfoliering.

Kan man polera Folierad bil?

Man bör undvika starka avfettningsmedel och om det är en matt folie så får man inte vaxa med glansvax eller polera den. Dom blanka folierna kan ni polera och vaxa precis som med en lack. Vill du skydda vinylen så skickar vi gärna med en flaska snabbvax som fungerar både på blanka och matta vinyler utan kostnad.

Vad kostar det att ta bort foliering?

Hörde av en taxichaufför att det kostar ca 10k att foliera och ca 2-3k för att ta bort.

Hur tvättar man bilen med foliering?

Du kan tvätta din bil som vanligt, även i borsttvätt men är det en gammal tvätt med dåliga borstar finns det en risk att folien repas så vi rekommenderar regelbunden handtvätt. Högtryckstvätt är inga problem men man bör hålla ett avstånd på 50 cm med munstycket och inte varmare än max 35°C.

Hur länge håller Plastidip?

Orginalfärgen skadas inte av Plasti Dip. Hållbarhet? Hållbarheten beror helt på hur utsatt materialet är. På ett par fälgar är hållbarheten ca 1år medan ett par köksluckor kan hålla i kökets livslängd.

Är det svårt att Foliera?

Det är både spännande och snyggt med foliering. Du får möjligheten att ändra färg och finish på bilen utan ett enormt jobb med demontering, slipning och lackering. Det som är spännande är att hantverket i sig kan kännas som något man klarar av själv men inte riktigt vågar prova.

Vad kan man Foliera?

Ja det går att vaxa / lackskydda dom flesta vinyler - Med några undantag, Strukturerad folie så som tex kolfiber, borstad aluminum ska man undvika, även matta vinyler kan påverkas negativt av ett vax då dom festa lackskydd gör ytan blankare. Ska du skydda en matt vinyl använd endast lackskydd avsedda för matta ytor.

Vad kostar Stenskottsfilm?

Prislista inkl montering (Inkl. moms)

A-stolpar1200 Kr
Instegsskydd690 kr/dörr2500 kr/4 dörrar
Framskärmar1450 kr/2st halv2090 kr/hel
Motorhuv1800 kr/halv3800 kr/hel
Sidospeglar1600 kr/par

Hur får man bort foliering?

Jag brukar dra över med en värmepistol så folien blir varm. Sen kan man dra bort en bit i taget, man känner när det går lätt. När det tar stopp är det bara att värma igen så går det att dra bort lätt igen.

Kan man polera på folie?

Man bör undvika starka avfettningsmedel och om det är en matt folie så får man inte vaxa med glansvax eller polera den. Dom blanka folierna kan ni polera och vaxa precis som med en lack. Vill du skydda vinylen så skickar vi gärna med en flaska snabbvax som fungerar både på blanka och matta vinyler utan kostnad.

Varför foliering av bil?

Foliering fungerar bäst på en bil som är frisk i lacken och plåten och är tänkt som ett bra sätt om man vi byta färg eller skydda bilen men bibehålla bilens värde.