:

Hur man gör rent mikrovågsugn?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Hur man gör rent mikrovågsugn?
 2. Hur får man bort lukten av brända popcorn?
 3. Hur gör man rent en ugnsplåt?
 4. Hur gör man rent en ugnslucka?
 5. Hur farlig är mikrovågsugnen?
 6. Hur får man mikron att lukta gott?
 7. Hur får man bort Hundlukt?

Hur man gör rent mikrovågsugn?

Det enda du behöver göra är att ställa in en skål med vatten och kanske lite pressad citron och en skvätt ättika och sedan köra på maxeffekt i någon minut. Det heta vattnet förångas och skvätter upp och löser snabbt upp all smuts, och sedan är det bara för dig att torka av med en trasa.

Hur får man bort lukten av brända popcorn?

Steg ett är alltid att torka bort eventuella matrester från insidan av mikron. Sätt därefter in en glasskål med vatten och exv citronskivor i mikron och kör på 600W till dess det börjar sjuda. Stäng av mikron men låt skålen stå kvar ett tag.

Hur gör man rent en ugnsplåt?

Så här gör du:

 1. Sätt ugnen på hundra grader. Plocka ur plåtarna som ska rengöras.
 2. Ta en rejäl klick med grönsåpa och gnugga in det över hela ugnsplåten.
 3. Ställ in i ugnen och vänta i ungefär en kvart-tjugo minuter.
 4. Plocka ur plåtarna och låt dem svalna innan du sköljer av och torkar dem torra.
BE

Hur gör man rent en ugnslucka?

Rengöra ugnslucka Bikarbonat och vatten kan även med fördel användas när det är dags att göra rent ugnsluckan. Smeta in ugnen med pastan (lika delar vatten och bikarbonat) låt sedan verka en stund och torka av all ingrodd smuts med en fuktig trasa eller svamp. Vips så är ugnsluckan skinande ren!

Hur farlig är mikrovågsugnen?

En mikrovågsugn läcker alltid en viss mängd mikrovågor. De läckta mikrovågorna är dock svaga så länge mikrovågsugnen är hel och du följer bruksanvisningen. Det finns därför inga kända strålskyddsrelaterade risker med normal användning av mikrovågsugn.

Hur får man mikron att lukta gott?

Om det har satt sig en dålig lukt i mikron kan du bort den genom att värma ett glas vatten med tillsatt citronjuice. Kom bara ihåg att rengöra insidan av mikron först – det hjälper säkert också för att bort lukten.

Hur får man bort Hundlukt?

Blanda lika delar vatten och ättika och spraya på fläcken. Blöt med en handduk. Göra om tills fläcken är borta. Gör ett städschema, städa regelbundet, tvätta hundens sovplats, alla textilier och hundens leksaker minst varannan vecka för att hålla borta hundlukten.