:

Hur mycket Primer?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket Primer?
  2. Varför primer på golv?
  3. Hur mycket primer ska man använda?
  4. Hur mycket primer per kvm?
  5. Är primer och grundfärg samma sak?
  6. Hur använder man ögonprimer?
  7. Hur många lager primer?

Hur mycket Primer?

Ett snitt är ca 0,20 l primer/m² Se bland- ningsguiden på nästa sida för exakt åtgång. Hur blandar jag produkten? Blanda primern noggrant med rätt vattenmängd enligt blandningsguiden (se nästa sida). Använd en hink och rör om med t ex en målarpinne för enklare blandning.

Varför primer på golv?

Primer Golv kan användas till primning av golvytor innan utläggning av golvavjämningsprodukter. Produkten används till att förbättra vidhäftningen i underlaget samt minska underlagets sugkraft. Primern används också för att förhindra blåsbildning i avjämningsmassan.

Hur mycket primer ska man använda?

En primer bör appliceras efter din fuktcreme och innan du applicerar foundation. Men se till att du inte använder för mycket! Det kan göra så att din foundation krackelerar. Använd en klick lika stor som ett mynt och börja jobba in den från mitten av ansiktet och ut mot käklinjen och hårfästet.

Hur mycket primer per kvm?

Flytspackel är en självutjämnande betongblandning som man köper i torr form som ska blandas med vatten. För att få en aning om hur mycket flytspackel som behövs kan du räkna med 1,8 kg pulver per kvadratmeter och millimeter tjocklek. Ett golv som är 1 m² och ska spacklas 10 mm behöver alltså 18 kg pulver.

Är primer och grundfärg samma sak?

Det kan vara frestande att hoppa över grundfärgen (primer). Men grundfärgen är målarens hemliga vapen, en genväg till ett bra resultat och en garanti för hållbarhet. Snabbare, snyggare, lättare, billigare och starkare – fördelarna med grundfärg (även kallad primer) är många.

Hur använder man ögonprimer?

Att använda ögonprimer är inga konstigheter. Efter att du lagt din bas och det är dags för att gå på ögonen lägger du bara till ett steg: du lägger primer på hela ögonlocket och upp längs ögongloben. Du får ett fint och intensivt resultat av din ögonskugga!

Hur många lager primer?

2-3 lager brukar jag ta. Primern ska du ha så att det täcker hela kåpan och ger ett jämnt lager. Man vill inte ha färgskiftningar i primern, för då blir det lätt färgskiftningar i baslacken med. Allt från 2-5 lager har jag kört med.