:

Vad kostar en timmes juridisk rådgivning?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad kostar en timmes juridisk rådgivning?
  2. Vad kostar det att rådfråga en advokat?
  3. Kan man få gratis juridisk hjälp?
  4. Vad kostar rättshjälp?
  5. Vad kostar en domstolsförhandling?

Vad kostar en timmes juridisk rådgivning?

Våra arvoden ligger vanligtvis mellan 1 800 kr och 2 200 kr exkl. moms per timme. Vid korta tidsfrister eller ovanliga krav och förfrågningar tar vi ibland ett högre arvode. För vissa uppdrag - som till exempel upprättande av testamenten, samboavtal och framtidsfullmakter - tar vi fast pris.

Vad kostar det att rådfråga en advokat?

Vanligtvis kan arvoden ligga på 1 500 kronor till 2 500 kronor för privatpersoner och mellan 2 0 exkl. moms för företagare. Det bör dock uppmärksammas att det kan variera, speciellt vid korta tidsfrister eller ovanliga krav. I uppdraget som juridiskt ombud debiteras vanligtvis tiden från början till slut.

Kan man få gratis juridisk hjälp?

Behöver du juridisk rådgivning kan du få hjälp av advokatjouren. Det är en kostnadsfri service där advokater hjälper dig med en första genomgång av ditt problem. Under cirka 15 minuter får du råd om vart du ska vända dig för att eventuell fortsatt hjälp.

Vad kostar rättshjälp?

Rättshjälpen täcker ditt eget ombuds kostnader, men inte motpartens om du förlorar målet. För rättshjälp betalar du en rättshjälpsavgift som varierar mellan 2 och 40 procent av kostnaderna, beroende på din inkomst.

Vad kostar en domstolsförhandling?

I en okomplicerad tvist som tas till huvudförhandling brukar ombuds- och rättegångskostnaderna ligga på ca 100 000-150 000 kr. Det bör påpekas att är få processer som kan betecknas som riskfria och den som förlorar får i de flesta fall betala inte bara sina egna utan även motpartens rättegångskostnader.