:

Kan man smörja med Ovesterin?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Kan man smörja med Ovesterin?
  2. Hur länge använda Ovesterin?
  3. Kan man gå upp i vikt av Ovesterin?
  4. Kan Ovesterin svida?
  5. Kan man smörja underlivet med Ovesterin?

Kan man smörja med Ovesterin?

Ovesterin och behandling Dessa besvär kan visa sig som smärta, klåda, sveda och torra slemhinnor. Ovesterin finns som vagitorium och kräm. Ovesterin ingår i högkostnadsskydd, kan köpas receptfritt men även skrivas på recept. Lokalt östrogen bör användas såväl invändigt i slidan som på yttre könsdelarna.

Hur länge använda Ovesterin?

För att förhindra stimulering av endometriet bör inte den dagliga dosen Ovesterin överstiga 1 applicering (0,5 mg östriol). Högsta rekommenderade dos bör inte heller användas under mer än några veckor (högst 4 veckor).

Kan man gå upp i vikt av Ovesterin?

Man vet att östrogen är en vasodilatator vilket kan leda till ett visst ödem som hos en del kan ge en viktuppgång på mellan ett halvt till ett kilo.

Kan Ovesterin svida?

Det är vanligt att få lite sveda och ökade flytningar i början av behandlingen. Det är inte farligt och brukar gå över. Om du är diagnostiserad med bröstcancer bör du diskutera med din onkolog om du kan använda lokalt östrogen eller bör undvika det.

Kan man smörja underlivet med Ovesterin?

Ovesterin och behandling Ovesterin används vid besvär i underlivet som uppkommer på grund av brist på östrogen. Dessa besvär kan visa sig som smärta, klåda, sveda och torra slemhinnor. Ovesterin finns som vagitorium och kräm. Ovesterin ingår i högkostnadsskydd, kan köpas receptfritt men även skrivas på recept.