:

Får man köpa vin att ta med hem från restaurang?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Får man köpa vin att ta med hem från restaurang?
  2. Får föräldrar bjuda på alkohol på restaurang?
  3. Hur mycket kostar en flaska vin på restaurang?
  4. När får man köpa alkohol på restaurang?
  5. Varför är vin så dyrt på restaurang?
  6. Vem får servera alkohol på restaurang?

Får man köpa vin att ta med hem från restaurang?

Ja, efter att en restaurang beviljats tillstånd att sälja ut alkohol får de sälja högst 5,5-procentiga alkoholdrycker till kunder som vill ta dem med sig - det är alltså samma regler som för mataffärerna.

Får föräldrar bjuda på alkohol på restaurang?

Men om jag bjuder på alkoholen vid en fest? – Tillståndet gäller enbart om du ska sälja. Bjuda får du gör hur mycket du vill. Det finns inget olagligt i det.

Hur mycket kostar en flaska vin på restaurang?

Något som man med säkerhet kan säga är att ekonomin spelar stor roll, hur stor vinst vill restaurangen göra på en flaska vin? I exempelvis Stockholm kan priset på ett glas husets vin variera mellan 70–140 kronor. En flaska vin kan variera från allt mellan 250 kronor upp till tusentals kronor.

När får man köpa alkohol på restaurang?

I dag måste man vara minst 20 år fyllda för att kunna handla på Systembolaget, medan man samtidigt vid 18 års ålder kan gå ut och köpa alkohol på barer och restauranger utan problem.

Varför är vin så dyrt på restaurang?

En motivering att ha större påslag på de dyrare vinerna är ju om de säljs på glas. Kan vara att alla glas inte lyckas säljas innan vinet blir dåligt.

Vem får servera alkohol på restaurang?

I alkohollagen 3 kap 6 § står att den som inte har fyllt 20 år inte får bedriva näringsverksamhet som innefattar försäljning av alkohol. I 3 kap 7 § anges att servering får ske till den som fyllt 18 år och i 8 kap 18 § står att den som är serveringsansvarig ska ha fyllt 20 år.