:

Vad händer om man får FI fysik 1?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad händer om man får FI fysik 1?
  2. Är fysik 1 obligatoriskt?
  3. Hur länge läser man Fysik 2?
  4. Har svårt med Fysik 1?
  5. Hur länge tar Fysik 1?

Vad händer om man får FI fysik 1?

du kommer i så fall att inte uppfylla kraven för gymnasieexamen och behöver för behörighet till högskola komplettera på komvux. Du kan hinna göra det under höstterminen och kan söka till högskola till våren 2017 (om du vill söka till högskola/universitet/).

Är fysik 1 obligatoriskt?

Kurserna kan erbjudas på gymnasieskolan och Komvux i Sverige. Kursen Fysik 1a är ett obligatoriskt programgemensamt ämne på Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet.

Hur länge läser man Fysik 2?

Om du vill/kan läsa på distans - då kan man läsa fysik2 på fem veckor, om man läser på heltid. fysik2 är en kurs á 100 gymnasiala poäng som motsvarar heltidsstudier under 5 v eller haltid - under 10veckor.

Har svårt med Fysik 1?

Fysik 1 tyckte jag var väldigt svårt (nu tycker jag att fysik 2 också är väldigt svårt), det fanns delar i fysik 1 som var lätta men det mesta tyckte jag var otroligt svårt. Jag försökte verkligen läsa och förstå, men sen på proven så gick det inte så där jättebra. Trots att jag har lagt tid och pluggat.

Hur länge tar Fysik 1?

Alternativ 1: Kursen ges på tre terminer, med början under andra halvan av årskurs 1. Alternativ 2: Kursen ges på två terminer, under årskurs 2. Alternativ 3: Kursen ges på två terminer, under årskurs 1. Det är inte så lätt att ta reda på hur olika skolor gör.