:

Vad händer om man inte fyller på AdBlue?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad händer om man inte fyller på AdBlue?
  2. Kan man använda vatten istället för AdBlue?
  3. Hur lång är hållbarheten på AdBlue?
  4. Kan man ersätta AdBlue med vatten?
  5. Hur köra utan AdBlue?

Vad händer om man inte fyller på AdBlue?

Den stora vinsten med att koppla bort AdBlue-system är en stabilare bil som inte är lika känslig för vinterkörning eller riskerar att få upprepade problem med olika felkoder, exempelvis NOx-sensorn.

Kan man använda vatten istället för AdBlue?

Om du fyller på med vatten istället för AdBlue kan du blockera insprutningen och skada katalysatorn. Progressiva skador på SCR-systemet kan försämra motorns prestanda och öka bränsleförbrukningen per kilometer.

Hur lång är hållbarheten på AdBlue?

Om du följer förvaringsinstruktionerna kan du förvara AdBlue i upp till ett år. Om du behöver förvara AdBlue längre eller i svåra förhållanden, t. ex. i en skördetröska, är det bäst att du dränerar AdBlue först eller analyserar lösningen så du ser om specifikationerna fortfarande uppfyll.

Kan man ersätta AdBlue med vatten?

Hälls vatten i tanken istället för AdBlue kommer alltså systemet känna av detta. Resultatet kan bli att bilen inte kan startas efter verifikation att reningssystemet inte fungerar. För att sedan få systemet att fungera igen måste tanken tömmas på vatten för att sedan fyllas på med ren AdBlue.

Hur köra utan AdBlue?

För om det blir brist kommer inte dieselmotorer att fungera. Om du inte har Adblue tankat går motorn ner i serviceläge och du kan bara köra i låg hastighet till närmaste mack, säger Mattias Bergman, vd för Bil Sweden till Ekot.