:

Vad ska man dricka efter man spytt?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad ska man dricka efter man spytt?
  2. Hur sanerar man efter magsjuka?
  3. Är det bra att dricka vatten när man spytt?
  4. Hur känns det att må illa?
  5. Hur städar man bäst efter magsjuka?

Vad ska man dricka efter man spytt?

Det kan vara bra att dricka vätskeersättning om du har kraftiga diarréer eller kräks mycket. Du kan köpa vätskeersättning på ett apotek, eller så kan du blanda till den själv.

Hur sanerar man efter magsjuka?

Städa allt du kan röra I badrum kan man använda klorin som kan döda viruset. Annars är det ordentlig städning som gäller för att få bort vinterkräksjukan. Glöm inte att tvätta handtag, lysknappar, ja allt som den sjuke rör vid. Vanligt diskmedel fungerar bra (är en s.k tensid) eller vanlig såpa.

Är det bra att dricka vatten när man spytt?

Att dricka är viktigt när man är magsjuk eftersom man ofta förlorar stora mängder vätska. Med vätskan följer också socker och salter så därför behöver man försöka kompensera förlusterna med annat än bara vatten.

Hur känns det att må illa?

Symtom. Många är illamående vissa stunder, men en del mår illa hela tiden. Det är vanligt att illamåendet blir värre av vissa lukter. Det är även vanligt att kräkas, men illamåendet när du är gravid skiljer sig från en vanlig magsjuka.

Hur städar man bäst efter magsjuka?

Våttorka i badrum och toalett och rengör toalettstolen med klorrengöring. Just toaletter och badrum är extra känsliga och bör städas varje dag, så länge sjukdomen finns kvar i huset. Våttorka gärna alla möbler i sovrummet och andra påverkade rum och dammsug överallt. Avsluta gärna med att våttorka golven.