:

Vad är skillnaden mellan Thai och kickboxning?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad är skillnaden mellan Thai och kickboxning?
  2. Hur blir man bra på thaiboxning?
  3. Vad är thaiboxning bra för?
  4. Får man knäa i kickboxning?
  5. Hur man blir en bra fighter?

Vad är skillnaden mellan Thai och kickboxning?

Kickboxning har generellt sett ett högre tempo och innehåller längre slag-/sparkserier, detta gäller på både träning och matcher. I däremot Thaiboxning får man använda sig av en hel del fler tekniker som inte är tillåtet i Kickboxning, som tex använda armbågar, fånga motståndarens ben och svepa undan andra benet.

Hur blir man bra på thaiboxning?

För dig som vill börja med Muay Thai är det naturligtvis viktigt med konditionsträning och styrketräning som du kan utöva på gymmet. Utöver detta handlar det mest om olika tekniker i kombination med sparkar och slag. Med det sagt kommer stor del av träningen rörande thaiboxning att ske i par.

Vad är thaiboxning bra för?

Kampsporten kan förbättra såväl vår fysiska som psykiska hälsa. Kampsport är en allsidig idrott där man tränar styrka, kondition, kroppskontroll, koordination och flexibilitet. Träningen är inte bara bra för vår fysiska hälsa, den påverkar också vår psykiska hälsa och välmående positivt.

Får man knäa i kickboxning?

Nu förtiden finns det även en k1 gren inom kickboxning d.v.s man får clincha och knäa precis som thaiboxningen. Dock får man bara vara i clinch i max 5 sekunder inom kickboxning medan i Thaiboxning är det fritt. Man får även använda armbågar i proffsmatcher i thaiboxning men inte i kickboxning.

Hur man blir en bra fighter?

Vad krävs för att bli en bra fighter? – Alla kan bli en bra fighter för sig själva. Kampsport handlar om att alla kan träna på något sätt, hitta sin inre fighter. För att gå upp och gå en match krävs det att du dels klarar av att ta lite stryk och inte är rädd för det, att du gillar den utmaningen.