:

Kan man brodera med en symaskin?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Kan man brodera med en symaskin?
  2. Hur sätter man in tråden i en symaskin?
  3. Vilken trådspänning ska man ha?
  4. Är Singer svenskt?
  5. Hur man trär en nål?

Kan man brodera med en symaskin?

På bottentyget kan man rita motiv, stödlinjer, tråckla eller nåla fast andra tyger, band, lösa trådar, spets, tyll mm. Egentligen kan man använda vad som helst som kan sys fast med en symaskin.

Hur sätter man in tråden i en symaskin?

Spolen ska rulla motsols. Låt tråden gå genom den främre skåran och dra den sedan åt vänster för att leda den in i trådledarkanalen som är markerad med nummer ett på maskinen.

Vilken trådspänning ska man ha?

För att justera trådspänning finns det ofta en liten ratt någonstans. På lite mera fancy maskiner som är digitaliserade kanske man ställer in spänningen med knappar direkt på displayen. Här gäller det att sy och titta på sömmen för att justera. Målet är att övertråd och undertråd ska mötas mitt i tyget.

Är Singer svenskt?

The Singer Company är ett amerikanskt företag som tillverkar symaskiner, grundat 1851 av Isaac Merrit Singer. Singer ingår sedan 2006 i koncernen SVP Worldwide (tillsammans med Husqvarna Viking och Pfaff), vilken i sin tur ägs av Kohlberg & Company.

Hur man trär en nål?

Att trä på garnet på nålen med en hand fungerar om man skaffar billigaste nålpåträdaren och sen sticker ner nålen i en Scotchbritesvamp, så att den blir fixerad, se bilden. Skall man trä på ett grovt garn fungerar det i regel inte med de lite ”finare” och dyrare nålpåträdarna.