:

När börjar nästa polisutbildning?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. När börjar nästa polisutbildning?
  2. När söker man till polishögskolan 2022?
  3. Får man betalt under polisutbildningen?
  4. Hur många sökte till Polishögskolan 2021?
  5. Hur mycket får man betalt som polis?

När börjar nästa polisutbildning?

Från och med januari 2020 går det att ansöka till polisutbildningen när som helst under året. Utbildningen startar två gånger per år, både på hösten och på våren. Polisyrket är mångsidigt där du genomför ett mycket viktigt arbete för att göra samhället till en säker plats. Yrket är både fysikt och psykiskt krävande.

När söker man till polishögskolan 2022?

Du kan söka till polisutbildningen under hela året. Ansökan gör du på Plikt- och prövningsverkets webbplats. De hanterar antagningsprocessen på uppdrag av polisen. Det är även på Plikt- och prövningsverket som du genomför testerna och undersökningarna vid den medicinska och psykologiska prövningen.

Får man betalt under polisutbildningen?

Polisutbildningen är fem terminer som omfattar heltidsstudier och sex månaders betald aspirantutbildning. Som polis arbetar du med att förebygga, förhindra och utreda brott. Du hjälper och skyddar människor samt bidrar till att skapa ett tryggt samhälle. Det är ett omväxlande jobb med höga krav på bred kompetens.

Hur många sökte till Polishögskolan 2021?

Källa: Plikt- och prövningsverket. Totalt erbjuds 1020 studieplatser per termin. Under våren 2021 sökte omkring 15 000 personer till polisprogrammet. Av dessa blev 919 personer antagna och tackade ja till polisutbildningen.

Hur mycket får man betalt som polis?

36 800 kronor Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.