:

Hur hårt är obsidian?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Hur hårt är obsidian?
 2. Hur laddar man obsidian?
 3. Vad står obsidian för?
 4. Hur renar man obsidian?
 5. Vad händer om man tappar bort sin Kristall?
 6. Var finns porfyr i Sverige?
 7. Kan bli obsidian?
 8. Vad står Aventurin för?
 9. Vilka kristaller kan man tvätta?
 10. Vilka kristaller tål inte salt?
 11. Var bryter man porfyr?
 12. Är porfyr värdefullt?

Hur hårt är obsidian?

Obsidian är en bergart som bildas av lava som stelnat så hastigt att någon kristallin struktur inte hunnit bildas....

Obsidian
Obsidian från Lake County, Oregon.
SpaltningIngen
BrottMussligt
Hårdhet (Mohs)5–6

Hur laddar man obsidian?

Du kan ladda din magiska obsidian i fullmånens ljus, på ett ametistkluster och en selenitplatta. Du kan rena din obsidian med hjälp av rökelse, ljud och under rinnande vatten.

Vad står obsidian för?

Obsidian symboliserar det feminina och passiva, det vi inte vet och det vi aldrig kan eller kommer att veta. Den lugnande och balanserande energin hos obsidian stärker vår närvaro och förmåga att vila i oss själva. Den tar emot och absorberar hysteri och nervositet.

Hur renar man obsidian?

HUR DU RENAR STENEN Obsidian kan du rena ofta, gärna efter varje användning. Den kan renas i rinnande vatten, saltvatten eller genom att placeras i solen. Om du renar obsidian i vatten ska det vara ljummet då den riskerar att gå sönder om vattnet är för kallt eller för varmt.

Vad händer om man tappar bort sin Kristall?

Om den spricker eller försvinner Skillnaden mellan när en kristall spricker och när den försvinner är dock att kristallen som spricker kan du fortfarande jobba med, den har inte mist sin energi och den vibrerar inte på någon annan frekvens bara för att den spruckit, den har bara spruckit.

Var finns porfyr i Sverige?

PORFYR (av senlatinets porphyrius, av grekiskans porfyreos, purpurlik) är en magmatisk bergart som karakteriseras av att det finns porfyrisk textur, vilket innebär att större eller mindre mineralkristaller ligger spridda i en grundmassa. Den största förekomsten av porfyr i Sverige finner vi i Dalarna.

Kan bli obsidian?

Förekomsten av obsidian tyder på långväga handel med Anatolien. Vulkaniskt glas kan också användas som synonym till bergarten obsidian. Kornstorkelen för obsidian kan anges som finkornig, glasig eller ej kornig. På andra platser används andra liknande bergarter, som till exempel obsidian.

Vad står Aventurin för?

Mer om Aventurin Namnet Aventurin kommer från det italienska "en Ventura" som betyder "av en slump". Detta är en anspelning på den lyckliga upptäckten av Aventurin glas eller Goldstone någon gång i 18th century.

Vilka kristaller kan man tvätta?

Vattentåliga kristaller

 • Klar kvarts (bergkristall)
 • Karneol.
 • Rutilkvarts.
 • Svart Obsidian.

Vilka kristaller tål inte salt?

Stenar som man skall vara försiktig med är bl. a.: azurit, bärnsten, fluorit, jet, krysokolla, turkos, malakit och selenit. Selenit bör inte ligga i vatten alls, då den suger åt sig vätska och förlorar sin lyster.

Var bryter man porfyr?

Blyberget har en topp som reser sig 525 meter över havet och består av bergarten porfyr, kallad Blybergsporfyr. Tack vare de konstföremål som finns spridda över världen är bergarten världskänd. Miljön i och kring porfyrbrotten är av stort kulturhistoriskt intresse.

Är porfyr värdefullt?

Den lila porfyren kom från Egypten och var mycket populär i det antika Rom. Högglansiga urnor, smöraskar, saltkar, mortlar och ljusstakar med mässings- eller brännförgyllda detaljer från svenska Älvdalen nådde utanför Sveriges gränser på 1800-talet och är än i dag populära på internationella auktionsmarknaden.