:

Hur starkt är obsidian?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur starkt är obsidian?
  2. Kan man hitta obsidian i Sverige?
  3. Vad hjälper obsidian mot?
  4. Vad är obsidian bra för?
  5. Hur använder man obsidian?
  6. Vad gör Aventurin?

Hur starkt är obsidian?

Obsidian är hårt. Ungefär 5 till 5,5 på Mohs tiogradiga hårdhetsskala. Mohs skala mäter egentligen bara hårdheten hos mineraler och stenar.

Kan man hitta obsidian i Sverige?

Obsidian är en bergart som bildas av lava som stelnat så hastigt att någon kristallin struktur inte hunnit bildas. Ämnet har därför amorf struktur och är inget mineral....

Obsidian
Obsidian från Lake County, Oregon.
KategoriVulkaniskt glas
FärgSvart
SpaltningIngen

Vad hjälper obsidian mot?

Obsidian avger en behaglig energi som gör att den hjälper till att släppa uppdämd stress och spänningar. Den kan användas för att återställa tillväxt på alla nivåer och i princip öppna nya horisonter.

Vad är obsidian bra för?

Den lugnande och balanserande energin hos obsidian stärker vår närvaro och förmåga att vila i oss själva. Den tar emot och absorberar hysteri och nervositet. Svart obsidian är som alla obsidianer en typ av vulkaniskt glas som bildas i samband med vulkanutbrott.

Hur använder man obsidian?

Den svarta obsidianen utan speciella mönster är en sten för beskydd och att rena auran. Efter en stressig dag kan du ”kamma” din aura med en bit obsidian. Den hjälper dig att släppa taget om negativa relationer och stå stadigare i din egen kraft.

Vad gör Aventurin?

Grön aventurin är lugnande och balanserande vid emotionell upprördhet. Den kan hjälpa oss att slappna av och uppleva vårt liv genom ett öppnare och fridfullare sinne. Den är en typisk healingsten och kan ta fram minnen och gammal smärta.