:

Hur lång utbildning är det för att bli bibliotekarie?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Hur lång utbildning är det för att bli bibliotekarie?
 2. Hur är det att vara arkivarie?
 3. Hur mycket tjänar en Arkivassistent?
 4. Vad gör en Arkivassistent?
 5. Hur blir man registrator?
 6. Vilket yrke är lättast att få jobb?
 7. Vad är det lättast att få jobb?

Hur lång utbildning är det för att bli bibliotekarie?

Utbildningens längd En akademisk examen med biblioteks- och informationsvetenskap som huvudämne är 3 –5 år. Av dessa år läser du två eller tre år inom huvudämnet.

Hur är det att vara arkivarie?

Som arkivarie får du arbeta med historien, samtiden och framtiden. Din uppgift är att värdera och bedöma vilken information som kan vara värdefull för forskning nu och i framtiden. Det kan handla om allt från skolbetyg, sjukhusjournaler till Karl XII:s barnteckningar och politikers krognotor.

Hur mycket tjänar en Arkivassistent?

27 200 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad gör en Arkivassistent?

Arkivassistenten kan förväntas göra många olika typer av arkivarbetsuppgifter, från att förteckna och inventera existerande material till att leta upp och lämna ut handlingar till allmänheten.

Hur blir man registrator?

Utbildning. Många personer inom det här yrket har en akademisk utbildning, dvd minst en 3-årig utbildning från högskola/universitet. Det finns också exempel på att man jobbar som registrator med en annan eftergymnasial utbildning, ex. från en yrkeshögskola eller med endast gymnasiekompetens, som formell utbildning.

Vilket yrke är lättast att få jobb?

Yrken där det är lätt att få jobb 2024 (högskolenivå)

 • Barnmorska.
 • Civilingenjör,ingenjör och tekniker.
 • Förskollärare.
 • Läkare och tandläkare.
 • Läraryrken.
 • Mjukvaru- och systemutvecklare.
 • Psykolog.
 • Sjuksköterska.

Vad är det lättast att få jobb?

Listan över yrkesområden som är, och kommer att vara, heta på arbetsmarknaden toppas av bygg- och anläggning, pedagogiskt arbete, data/IT, samt hälso- och sjukvård. Sjuksköterskor, förskollärare, civilingenjörer, lärare och läkare är exempel på hett eftertraktade yrken.