:

Hur kontaktar man mäklare?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Hur kontaktar man mäklare?
 2. Vad är privat visning?
 3. Hur många anmäler sig till visning?
 4. Hur tackar man en mäklare?
 5. Hur mycket ska man städa inför visning?
 6. Hur räknar man ut mäklararvode?
 7. Kan en mäklare ljuga?

Hur kontaktar man mäklare?

Valet av mäklare viktigt – och beslutet kan vara nyckeln till en lyckad försäljning. När du ska träffa din mäklare se till att du har tagit fram all fakta du har om din bostad. Ju mer information – desto bättre.

Vad är privat visning?

En privat visning är en enskild visning av bostaden för en eller flera spekulanter. Anledningen till att den hålls privat kan vara för att säljaren önskar det, att spekulanterna inte kan gå på den öppna visningen eller att de vill se bostaden en gång till.

Hur många anmäler sig till visning?

Hur många kommer i snitt på visning? Det finns många olika faktorer som avgör hur många som kommer på en visning. En mäklare vi varit i kontakt med säger att i snitt i Sverige kanske det är fem spekulanter som kommer.

Hur tackar man en mäklare?

"Tack för en personlig, snabb och bra försäljning av vårt hus. Björn är en mycket bra mäklare som är super duktig på att hålla kontakten och informera både via mejl och telefon.

Hur mycket ska man städa inför visning?

Några generella tips:

 • Rensa bort så mycket som möjligt utan att göra det opersonligt. ...
 • Tänk på att under visningen kommer spekulanterna även att öppna skåp och lådor, så se till att även dessa är i ordning.
 • Vädra gärna innan visningen, men använd inte konstgjorda dofter. ...
 • Rensa avlopp så att vatten rinner bra.

Hur räknar man ut mäklararvode?

Exempel: Mäklaren tar 3 % i provision på slutpriset upp till kr. Om bostaden säljs för mer än kr tar mäklaren 10 % på den del av slutpriset som överstiger kr. Om bostaden i detta exempel säljs för kr blir provisionen totalt 40 000 kr (30 000 kr + 10 000 kr).

Kan en mäklare ljuga?

En mäklare kan heller inte hållas ansvarig för upplysningar de lämnat om de inte medvetet ljugit eller undanhållit viktig information. Det kan exempelvis hända att de har tillgång till information som inte kommer direkt från säljaren utan från tidigare uppdrag eller genom insikter utifrån yrkeskunskap.