:

Hur långt ska ett nyhetsbrev vara?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Hur långt ska ett nyhetsbrev vara?
 2. Hur skapar man nyhetsbrev?
 3. Vilken tid ska man maila?
 4. Vad är en bra Öppningsfrekvens?
 5. Hur ska ett nyhetsbrev se ut?
 6. Vad är ett bra nyhetsbrev?
 7. Hur skickar man nyhetsbrev?
 8. Hur funkar nyhetsbrev?
 9. Vilken av följande faktorer kan påverka Öppningsfrekvensen i dina e postkampanjer?
 10. När är det bäst att skicka ut nyhetsbrev?
 11. Hur ofta ska man skicka ut nyhetsbrev?
 12. Varför ska man ha nyhetsbrev?
 13. Vad innehåller ett nyhetsbrev?

Hur långt ska ett nyhetsbrev vara?

Perfekt längd på ett nyhetsbrev Det är viktigt att hålla sig kort och koncis i ett nyhetsbrev. För långa nyhetsbrev tappar både i läsvärde och klickfrekvens. 150 ord eller 5 meningar eller mindre. Ha gärna luftigt och med radbrytningar – det ger mottagaren chansen att snabbt ”scanna” nyhetsbrevet.

Hur skapar man nyhetsbrev?

Skapa ett nyhetsbrev med hjälp av appar från tredje part

 1. Gå till Chrome Web Store i webbläsaren Chrome.
 2. I sökfältet högst upp anger du Nyhetsbrev.
 3. Klicka på en app eller ett tillägg för att läsa mer om tjänsten. ...
 4. När du hittar appen eller tillägget som du vill använda klickar du på Lägg till i Chrome bredvid.

Vilken tid ska man maila?

Vi har märkt att det funkar bra att maila företagspersoner på vardagar mellan 08 – 11. Du kan testa för att se vad som fungerar bäst för dina mottagare men mail som skickas på förmiddagar presterar ofta bäst. För vissa av våra kunder har även 12.45 varit en kanontid, då mailet ligger högst upp efter lunch.

Vad är en bra Öppningsfrekvens?

I genomsnitt är en bra öppningsfrekvens på nyhetsbrev mellan 20 och 25%. Sektorer som är kända för att ha hög öppningsfrekvens (över 25%) inkluderar myndigheter bland annat. De som kommer in lägre (mindre än 20%) inkluderar konsult, spel och e-handelsföretag. Du hittar 2018 branschindex för öppningsfrekvens här.

Hur ska ett nyhetsbrev se ut?

Layouten i ditt nyhetsbrev kan avgörar om folk orkar ta sig till knappen i slutet… … eller om de snabbt ögnar igenom allt och fortsätter med vad de gjorde innan. Om du skickar ut en viktig kampanj bör du alltid testa innehållslängden, och försök att alltid ha en knapp både i början och toppen av mailet.

Vad är ett bra nyhetsbrev?

Sikta på att få med fler nyheter med liknande innehåll i dina framtida utskick. Din klickfrekvens – visar hur många som har klickat på en eller flera länkar i nyhetsbrevet. En hög klickfrekvens är tecken på att innehållet intresserar dina läsare. Din öppningsfrekvens – visar hur många som har öppnat ditt utskick.

Hur skickar man nyhetsbrev?

När någon ber om att få dina nyhetsbrev, skicka då ett välkomstmail med information om vilket slags innehåll de kan förvänta sig och i vilka intervaller dessa kommer, håll dig sedan till det. Du har en bra ämnesrad och mottagaren har öppnar mailet, glöm då inte att ha en bra call-to-action.

Hur funkar nyhetsbrev?

Nyhetsbrev kan vara en riktigt effektiv marknadsföringskanal. Med regelbundna utskick får du en bra möjlighet att komma nära din målgrupp och hålla en kontinuerlig kontakt med den. Tyvärr skickas sorgligt många nyhetsbrev rakt i papperskorgen av mottagaren.

Vilken av följande faktorer kan påverka Öppningsfrekvensen i dina e postkampanjer?

När det kommer till industrier så kan öppningsfrekvenser variera kraftigt beroende på olika faktorer. Du kan använda dig av denna statistik som ett riktmärke gällande när e-postkampanjer överträffar konkurrenternas resultat och när du måste revidera och optimera dina kampanjer.

När är det bäst att skicka ut nyhetsbrev?

Bästa tiden på dagen är mellan åtta och elva på förmiddagen, sedan går intresset ner. De bästa dagarna är tisdag och torsdag följt av onsdag. Undvik måndagar som för många är fyllda av möten och fredagar då de flesta börjar planera inför helgen.

Hur ofta ska man skicka ut nyhetsbrev?

Det finns ingen generell regel för hur frekvent du bör vara, det hänger bland annat på syftet med dina utskick, vilken bransch du befinner dig i och framför allt hur ofta du faktiskt har något att säga. Testa dig fram och ge det lite tid.

Varför ska man ha nyhetsbrev?

Summerat: Mer och lättare försäljning med nöjda kunder En målgrupp som är redo att handla från dig igen. Ditt nyhetsbrev kommer att stärka relationerna och dessutom slutligen öka försäljningen med ytterst begränsad ansträngning från din sida. Så se till att komma igång med ditt egna nyhesbrev.

Vad innehåller ett nyhetsbrev?

Anpassa ditt innehåll

 • Lägg tid på din ämnesrad, det är det första dina läsare ser. ...
 • Temadagar behöver inte bara innebära jul eller påsk. ...
 • Nyheter om ditt företag som är relevanta för kunderna. ...
 • Trendspana och upplys dina kunder om vad som händer i din bransch. ...
 • Dela med dig av din kunskap.