:

Hur kryddar man gin?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur kryddar man gin?
  2. Hur smakar genever?
  3. Hur mycket enbär för att få kallas gin?
  4. Hur mycket enbär måste sprit innehålla för att få kallas gin?
  5. Har smak av enbär genever?

Hur kryddar man gin?

Distilled Gin framställs genom att en neutral bassprit omdestilleras tillsammans med enbär och andra godkända kryddningar. Det är en dyr metod, som kräver både hantverkskunnande och avancerad utrustning, men den ger ett elegant och smakfullt resultat.

Hur smakar genever?

Genever är holländsk eller belgisk sprit med spannmålsaromer och smaksatt med enbär. Ljust gulaktig oude genever smakar av spannmål och enbär, färglös jonge genever har smak som påminner om sädesbrännvin och mycket lätt gin. Gin och genever används främst i drinkar och som snaps.

Hur mycket enbär för att få kallas gin?

Normalt används 6–10 stycken kryddor. En vanlig, klassisk fördelning är 40 procent enbär, 40 procent korianderfrö och 10 procent angelikarot. Resten är en blandning där bland annat lakritsrot, apelsinskal, citrus, bergamott, paradisfrön, irisrot, kanel, ingefära och bittermandel är vanligt förekommande.

Hur mycket enbär måste sprit innehålla för att få kallas gin?

Distilled gin Framställs genom att omdestillera en sprit på minst 96 vol% tillsammans med enbär och eventuellt övriga naturliga kryddor till ett minimum av 37,5 vol%. Får även smaksättas efter destillation med naturliga kryddor och/eller aromer, men den dominerande smaken måste komma från enbär.

Har smak av enbär genever?

Genever, även benämnd jenever eller genièvre, är en enbärskryddad spritsort. Den framställs i Nederländerna, Belgien och angränsande delar av Frankrike (departementen Nord och Pas-de-Calais) och Tyskland (delstaterna Nordrhein-Westfalen och Niedersachsen).