:

Varför vissnar min lavendel?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Varför vissnar min lavendel?
  2. Hur torkar jag lavendel?
  3. Hur mycket ska man vattna lavendel?
  4. Hur gör man doftpåsar av lavendel?
  5. Finns det lavendel som inte blommar?

Varför vissnar min lavendel?

Det vanligast problemet med lavendel är att man i all välmening vattnar för mycket, och det tål inte plantorna. De tycker om att stå soligt, torrt och gärna i lite sandblandad (eller i vart fall väldränerad) jord.

Hur torkar jag lavendel?

Gör små buketter av lavendel, inte för tjocka. Häng dem upp och ner på ett torrt ställe dit solen inte når och det inte blåser. Det går naturligtvis att torka dem inomhus också. Efter ett par dagar har de torkat så pass att du kan använda dem.

Hur mycket ska man vattna lavendel?

Vatten och näring: Lavendel i kruka vattnar du så att jorden hålles lätt fuktig – aldrig blöt. Svag dos näring lite då och då. De som växer i rabatt behöver vattnas bara om regnet uteblir och behöver inte gödslas.

Hur gör man doftpåsar av lavendel?

Gör doftpåsar med lavendel att ha i garderoben Det finns heller inget givet sätt att göra det på. Men den förmodligen enklaste metoden är att bara fylla en överbliven strumpa med torkad lavendel och knyta åt. Alternativt köper du tomma doftpåsar eller använder såna där små tvättpåsar för behåar och nylonstrumpbyxor.

Finns det lavendel som inte blommar?

Odla gärna mycket lavendel och olika sorter om du har möjlighet. Det ger trevliga färgskiftningar och längre blomningstid, eftersom alla inte blommar samtidigt. Och då kan du även unna dig att plocka av lavendeln till buketter och doftkuddar.