:

Hur lång tid tar det att åka till Påskön?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång tid tar det att åka till Påskön?
  2. Vad är speciellt med Påskön?
  3. Vilka bor på Påskön?
  4. Är det säkert att åka till Chile?
  5. Hur lång tid tar det att åka till Chile?

Hur lång tid tar det att åka till Påskön?

Namnet Påskön har det fått för att ön upptäcktes på Påskdagen 1722. Det är två timmars tidsskillnad mellan fastlandet och Påskön. Den 360 mil långa flygresan ut till Påskön tar fem timmar och fem minuter.

Vad är speciellt med Påskön?

Påskön är en vulkanö som är formad nästan som en trekant. I varje hörn finns en vulkan och dessas utbrott har genom tiderna skapat land emellan sig. Ön är bara drygt två mil lång och hälften så bred. Påskön är känd för de stenstatyer som finns över hela ön.

Vilka bor på Påskön?

Numera kallar påsköborna ön för Rapa Nui. Ön anses vara den mest avlägset bebodda platsen på jorden. Här finns cirka 4 400 invånare varav hälften anses vara polynesier och hälften chilenare. Påskön är en vulkanö som är formad nästan som en trekant.

Är det säkert att åka till Chile?

Allmänna säkerhetsläget. Chile är ett relativt tryggt land. Sedvanliga försiktighetsmått bör dock iakttas, som att inte bära värdesaker på sig, inte röra sig ute ensam efter mörkrets inbrott, inte använda sig av informell taxi eller kollektivtrafik, hålla kontinuerlig uppsikt över ägodelar etc.

Hur lång tid tar det att åka till Chile?

Hur långt är det från Stockholm till Santiago de Chile A Merino Benitez med flyg? Fågelvägen från Stockholm till Santiago de Chile A Merino Benitez är 13076,3 km. När det gäller flygtiden tar det vanligtvis lite över 18t 20m.