:

Vad är sant om mobiltelefoner och komplicerade trafiksituationer?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Vad är sant om mobiltelefoner och komplicerade trafiksituationer?
 2. Är det olagligt att köra bil med hörlurar?
 3. Varför ska man ha mobilförbud i skolan?
 4. Hur mycket böter mobiltelefon?
 5. Vilket av följande fel kan du troligen upptäcka med din hörsel?
 6. Vilket av nedanstående beteenden minskar risken att du orsakar en olycka?
 7. Får man köra bil i flip flop?
 8. Får man använda mobilen som GPS?
 9. Kan man bli av med körkortet om man använder mobilen?
 10. Varför brummar det i örat?
 11. Vilka djur med dålig hörsel?

Vad är sant om mobiltelefoner och komplicerade trafiksituationer?

Mobil och annan kommunikationsutrustning i motordrivna fordon får bara användas om det inte påverkar körningen på ett trafikfarligt sätt. Föraren får inte hålla utrustningen i handen. Till kommunikationsutrustning räknas till exempel mobiltelefon och gps. Syftet med bestämmelserna är att öka säkerheten i trafiken.

Är det olagligt att köra bil med hörlurar?

Lagen hindrar inte bilförare från att använda sig av olika typer av hörlurar. Men det är inte att rekommendera att använda hörlurar i form av headset, brusreducerande hörlurar eller öronsnäckor i båda öronen när man sitter bakom ratten. – Att köra bil med hörlurar, särskilt med hög volym, kan vara ett störmoment.

Varför ska man ha mobilförbud i skolan?

Den slutsats jag har dragit utifrån min läsning av den vetenskapliga litteraturen och de undersökningar som har gjorts på området är att det finns mycket som tyder på att mobilförbud i skolan är bra. Framförallt verkar det gynna elevernas kunskapsinlärning. 10. Elever lär sig mindre om de läser på skärmar.

Hur mycket böter mobiltelefon?

Skulle det visa sig att du vid tillfället använde telefonen eller annan kommunikationsutrustning, kan du dömas till böter. Från och med 1 oktober 2018 kan polisen bötfälla direkt om en person stoppas för att ha rattsurfat. Bötesbeloppet är 1 500 kronor.

Vilket av följande fel kan du troligen upptäcka med din hörsel?

Hörseln kan göra dig uppmärksam: När en annan förare tutar, gasar eller bromsar. När ett utryckningsfordon som signalerar är i närheten. När något är fel på bilen, exempelvis en slirande generatorrem.

Vilket av nedanstående beteenden minskar risken att du orsakar en olycka?

Alla bilar ska vara utrustade med en varningstriangel. Blir din bil stående på en väg där hastighetsbegränsningen är högre än 50 km/h måste du sätta ut en varningstriangel. Sätt ut den 50–100 meter bakom bilen.

Får man köra bil i flip flop?

– Det finns inget uttalat förbud om vad man får ha för skor. Det ansvaret måste föraren själv ta, säger P-O Nordqvist chef för trafikpolisen i Dalarna. Men om det sker en olycka och orsaken till den är olämpliga skor, kan man dömas för vårdslöshet i trafik.

Får man använda mobilen som GPS?

Med mobilen i en hållare kan du alltså, även efter lagskärpningen, fortsätta att använda mobilen under färd för att lyssna på musik, ringa eller använda GPS-navigering, men se till att knappa in målet för din resa, lägga in snabbval till personer du behöver ringa och fixa spellistorna innan du kör iväg, så att du kan ...

Kan man bli av med körkortet om man använder mobilen?

Men den 1 februari trädde de nya reglerna i kraft (trafikförordningen ) vilka innebär att du inte får använda mobilen om du håller den i handen medan du kör. Om du bryter mot förbudet kan du få böter, eller rent av bli av med körkortet. Om du nyligen tagit körkort kan du dessutom behöva göra om uppkörningen.

Varför brummar det i örat?

De vanligaste orsakerna till tinnitus är att bullerskador på grund av att du har varit i miljöer med höga ljud eller nedsatt hörsel för att du har blivit äldre. Du kan också få tinnitus på grund av vissa läkemedel, öronsjukdomar eller spänningar i nacke, käkleder och axlar.

Vilka djur med dålig hörsel?

Ormar håller ofta till i trånga utrymmen under marken där smuts lätt skulle fastna i örongångarna. Deras ytteröron har genom evolutionen täckts av fjäll som gör att de inte kan höra luftburna ljud.