:

Hur lång är Hemligheternas kammare?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Hur lång är Hemligheternas kammare?
 2. Hur slutar Harry Potter 1?
 3. Hur mycket tjänar skådespelarna i Harry Potter?
 4. Vem öppnade hemligheternas kammare?
 5. Hur slutar Harry Potter 2?
 6. Hur slutar Harry Potter?
 7. Hur mycket har Daniel Radcliffe tjänat på Harry Potter?
 8. Vad heter ormen i Harry Potter?
 9. Hur slutar Harry Potter och dödsrelikerna?
 10. Vad är Harry Potter-filmerna?
 11. Hur är böckerna om Harry Potter riktade till läsare?
 12. Vad är Harry Potter böckerna?

Hur lång är Hemligheternas kammare?

2h 41mHarry Potter and the Chamber of Secrets / Running time

Hur slutar Harry Potter 1?

Kapitlet avslutas med att Rubeus Hagrid anländer med Harry potter på en flygande motorcykel som han lånat av Sirius Black.

Hur mycket tjänar skådespelarna i Harry Potter?

Daniel Radcliffes lön har stigit stadigt sedan han som elvaåring i konkurrens med 400000 andra sökande fick rollen som Harry Potter. Från första filmens 800000 kronor till 92 miljoner för den senaste. Dessutom får han procent på inkomsterna från filmernas prylförsäljning.

Vem öppnade hemligheternas kammare?

Svartkonstnären Salazar Slytherins arvtagare har nämligen öppnat Hemligheternas kammare och förstenar elever som inte tillhör renblodiga trollkarlsfamiljer. Harry misstänker snart sin ärkefiende Draco Malfoy, men resten av skolan misstänker Harry själv eftersom att det visar sig att han är ormviskare.

Hur slutar Harry Potter 2?

Neville Longbottom drar Gryffindorsvärdet och halshugger Nagini, vilket gör Voldemort dödlig. Molly Weasley dödar Bellatrix Lestrange. I den slutliga kampen mellan Harry och Voldemort studsar Voldemorts egen dödande förbannelse tillbaka på honom själv och utplånar honom.

Hur slutar Harry Potter?

Molly Weasley dödar Bellatrix Lestrange. I den slutliga kampen mellan Harry och Voldemort studsar Voldemorts egen dödande förbannelse tillbaka på honom själv och utplånar honom.

Hur mycket har Daniel Radcliffe tjänat på Harry Potter?

Tjänade 139 miljoner kronor per film Harry Potter tjänade han 139 miljoner kronor per film, säger en källa. Radcliffe sägs ha levt väldigt enkelt och lagt större delen på sin tid på att arbeta. I en intervju med Sky News i november berättade skådespelaren att han inte gör några stora ekonomiska utsvävningar.

Vad heter ormen i Harry Potter?

Nagini är en orm och ett husdjur som tillhör Lord Voldemort, en ormviskare, som är kapabel att kommunicera med henne. Nagini verkar vara Voldemorts motsvarighet till Albus Dumbledores husdjur, fenixen Fawkes.

Hur slutar Harry Potter och dödsrelikerna?

Neville Longbottom drar Gryffindorsvärdet och halshugger Nagini, vilket gör Voldemort dödlig. Molly Weasley dödar Bellatrix Lestrange. I den slutliga kampen mellan Harry och Voldemort studsar Voldemorts egen dödande förbannelse tillbaka på honom själv och utplånar honom.

Vad är Harry Potter-filmerna?

Harry Potter är en serie fantasyfilmer baserade på Harry Potter -böckerna av J.K. Rowling. Filmerna är producerade av Warner Bros. och består av åtta filmer. Det är den mest inkomstbringande spelfilmsserien genom tiderna om man bortser från inflationen, med $7,7 miljarder i intäkter världen över.

Hur är böckerna om Harry Potter riktade till läsare?

Böckerna om Harry Potter är enligt förlaget huvudsakligen riktade till läsare i 10- till 15-årsåldern.

Vad är Harry Potter böckerna?

Harry Potter är en serie fantasyromaner av författaren J.K. Rowling, som började ges ut 1997 och avslutades 2007. Böckerna har gjort stor succé, med översättningar till 73 språk och försäljningssiffror på över 450 miljoner exemplar i hela världen. De svenska översättningarna har gjorts av Lena Fries-Gedin.