:

Vad innehåller Listerine?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad innehåller Listerine?
  2. Hur mycket Listerine ska man ta?
  3. Är munskölj dåligt?
  4. Är flux dåligt?
  5. Är flux farligt?

Vad innehåller Listerine?

De aktiva ämnena i Listerine anges av tillverkaren vara essensoljor, fluor och zinkklorid som är blandade i en alkohollösning. De flesta studier som visar Listerines effekt har använt en 5-procentig alkohollösning som kontroll.

Hur mycket Listerine ska man ta?

Och vi tänker inte stanna vid 25%. För att nå praktiskt taget hela din mun, använd LISTERINE® munskölj två gånger dagligen genom att följa dessa enkla steg och tips. Det kan vara första steget mot ett kaxigare du.

Är munskölj dåligt?

Tyvärr finns det många munskölj på marknaden som innehåller höga mängder alkohol. Långvarigt användande av dessa produkter kan orsaka muntorrhet, vilket kan leda till dålig andedräkt och irritera orala vävnader. Dessutom finns det studier som visar samband mellan tandskölj med högt alkoholinnehåll och muncancer.

Är flux dåligt?

Flux munskölj innehåller den rekommenderade mängden fluor, 0,2%, som skyddar emaljen och förebygger karies. Den innehåller varken alkohol eller slipmedel och är därmed mycket skonsam. Dessutom är den snäll mot plånboken och har en fräsch mintsmak som stannar kvar i munnen.

Är flux farligt?

Fluor kan vara giftigt, men endast i extrema doser. Om du följer din tandläkares råd gällande fluor finns det ingen risk att du får i dig för mycket fluor. Dessutom är fluor endast farligt om det sväljs ned i mycket stora mängder.