:

Vart ser man viktnedgång först?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vart ser man viktnedgång först?
  2. Vad händer med fett när man tränar?
  3. När kommer man se resultat av viktnedgång?
  4. Vad händer i kroppen av fettreserver försvinner?
  5. Hur lång tid tar det innan man ser resultat?
  6. Var tar fett vägen?

Vart ser man viktnedgång först?

Det varierar från person till person hur fettet sätter sig - och hur det försvinner. En del får runda kinder och stor mage - andra bred bak. Hos kvinnor sätter fettet sig i regel på lår och ända, medan det först försvinner från ansikte, överkropp och bröst. Det kan man inte göra något åt.

Vad händer med fett när man tränar?

Själva omvandlingen av fett till fettsyror påverkas av vår energiförbrukning, det vill säga träning och rörelse, samt vår kost. Även när vi vilar finns det fria fettsyror i blodet, men när vi tränar mångdubblas mängden fria fettsyror och vi bränner mer fett.

När kommer man se resultat av viktnedgång?

Kroppen reagerar inte alltid på direkten. Det räcker inte att dra ner på energin under en kort tid och sedan lägga av för att man inte ser resultat. Viktminskning sker ofta trappstegsvis – vikten kan stå stilla ett par veckor, för att sedan rasa 1 kg från den ena dagen till den andra.

Vad händer i kroppen av fettreserver försvinner?

Japp, fett konverteras till koldioxid och vatten. Du andas ut koldioxiden och vattnet blandas in i din kropp och utsöndras med svett och urin. Om du går 10 kg ner i vikt kommer exakt 8,4 kg att lämna din kropp genom lungorna. Resten förvandlas till vatten.

Hur lång tid tar det innan man ser resultat?

Redan inom två veckor känner du av konditionsförbättringen. Räkna med lite längre tid för muskeltillväxten. Efter åtta till tio veckor börjar den ökade muskelvolymen synas. Men du känner snabbare än så att du blir starkare.

Var tar fett vägen?

I studien, som ursprungligen publicerades i BMJ 2014, tittade forskarna på vad som hände med atomerna i det fett som försvann och en majoritet av dem andades ut i form av koldioxid genom lungorna. Resten blev till vatten, som kan utsöndras som svett, andetag, tårar och andra kroppsvätskor.