:

Varför blir det skickat som sms?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Varför blir det skickat som sms?
  2. Varför blir vissa sms blå och andra gröna?
  3. Varför står det chattmeddelande?
  4. Varför får jag SMS upplästa?
  5. Måste man ha mobildata på för att ta emot mms?

Varför blir det skickat som sms?

Lös problem med att skicka eller ta emot meddelanden Verifiera att Messages är inställt som standardapp för sms. Läs om att ändra standardapp för sms. Kontrollera om operatören stöder sms, mms eller RCS-meddelanden. Kontrollera om du har signal.

Varför blir vissa sms blå och andra gröna?

De blå meddelandena skickas via iMessage medan de gröna skickas som vanliga SMS. Ett SMS skickas istället via din operatörs vanliga tjänst för meddelanden.

Varför står det chattmeddelande?

När du använder chattfunktioner skickas dina meddelanden med RCS-protokollet (Rich Communication Services) via Wi-Fi och mobildata. Chattfunktionerna aktiveras bara när alla deltagare i en konversation har chattfunktioner.

Varför får jag SMS upplästa?

Så här tillåter du Textuppläsning i bakgrunden: Öppna appen Inställningar. på enheten. Tryck på Tillgänglighet och sedan på Textuppläsning.

Måste man ha mobildata på för att ta emot mms?

Huvudregeln är enkel: mms kräver tillgång till mobildata. Mobildata måste alltså vara påslaget i telefonens inställningar. Om du har någon surf kvar ska dock inte spela någon roll. Den använder mobildata men drar inte någon surf från potten, det faktureras istället separat som ett mms.