:

Vad är en andrahandsuthyrning?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad är en andrahandsuthyrning?
  2. Vad gäller när man bor i bostadsrätt?
  3. Hur länge kan jag hyra ut min hyresrätt i andra hand?
  4. Vad innebär genomgående lägenhet?
  5. Vad är en Sekelskifteslägenhet?

Vad är en andrahandsuthyrning?

Andrahandsuthyrning är när du som förstahandshyresgäst hyr ut din hyreslägenhet till någon annan. Hyr du istället ut din bostadsrätt eller annan bostad som du själv äger är det istället reglerna om uthyrning av egenägd bostad som gäller.

Vad gäller när man bor i bostadsrätt?

När du köper en bostadsrätt är det därför rätten att bo i den bostad du köper – inte själva bostaden. Den är det istället föreningen som äger. Rätten att bo i din bostad gäller för obegränsad tid, så länge du håller dig till bostadsrättsföreningens regler och stadgar.

Hur länge kan jag hyra ut min hyresrätt i andra hand?

länge kan du hyra ut i andra hand Hyresnämnden lämnar i regel inte tillstånd för längre tid än ett år åt gången. Om hyresvärden inte går med på fortsatt uthyrning kan du söka tillstånd på nytt hos hyresnämnden.

Vad innebär genomgående lägenhet?

En lägenhet med fönster på två motsatta sidor av huset kallas genomgående lägenhet.

Vad är en Sekelskifteslägenhet?

Med högt i tak, gamla trägolv och stuckaturer är gamla hem inte alltid lätta att inreda – så här kommer du vidare. Drömmen om sekelskiftesvåningar slocknar aldrig. Det är som att de glittrande kristallkronorna, gipsdekorationerna och knarrande trägolven förtrollar oss och aldrig går ur tiden.