:

Kan man använda mjöl med mjölbaggar?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Kan man använda mjöl med mjölbaggar?
  2. Kan förstöra mjöl?
  3. Kan man frysa in vetemjöl?
  4. Hur kan man förvara mjöl?
  5. Vad händer om man får i sig mjölbaggar?

Kan man använda mjöl med mjölbaggar?

Fakta om mjölbaggen Spannmålsprodukter – Den typ av spannmålsprodukter som mjölbaggar tycker om att äta från är mjöl, gryn, pasta, flingor, fröer och kryddor. Med andra ord, det mesta som finns i ditt skafferi! Inte farliga – Normalt sett är mjölbaggar inte farliga.

Kan förstöra mjöl?

Mjölbaggarna angriper framför allt torra livsmedel som mjöl, pasta, flingor, havregryn, nötter, fågelfrön, kryddor och nötter. De kan även förstöra papperspaket med hjälp av sina starka underkäkar. Att mjölet blivit angripet märker du på dess färg som blir gråaktig och har en tendens att mögla.

Kan man frysa in vetemjöl?

Du behöver inte vaccum förpacka mjölet. Det räcker att du fryser ner det i några dagar.

Hur kan man förvara mjöl?

Det går utmärkt att förvara mjölet i tätslutande glasburkar! I övrigt håller mjöl bäst om det förvaras torrt, ej över normal rumstemperatur, skilt från starkt doftande livsmedel och gärna mörkt.

Vad händer om man får i sig mjölbaggar?

De lägger också sina ägg i dessa livsmedel och förökar sig snabbt. Mjölbaggar har en förmåga att ta sig in i även mycket välförslutna varor. Ett angrepp resulterar i att livsmedel kontamineras och blir förstörda, men i värsta fall kan mjölbaggarna också sprida smittor.