:

När kom DisplayPort?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. När kom DisplayPort?
  2. Vad är en DVI kabel?
  3. Vad är en VGA anslutning?
  4. Varför DisplayPort?
  5. Vad gör VGA kabel?

När kom DisplayPort?

Likt HDMI har Displayport funnits i flera olika versioner. Displayport 1.2 lanserades 2010 och kan ses som basversionen av Displayport. Den har stöd för att överföra upp till vid 60 Hz, vilket är högre upplösning än Ultra HD 4K.

Vad är en DVI kabel?

Digital Visual Interface (DVI) är en digital anslutningstyp för överföring av rörliga bilder (video), som tagits fram av organisationen Digital Display Working Group (DDWG).

Vad är en VGA anslutning?

Video Graphics Array (VGA) är en grafikstandard för persondatorer som började marknadsföras av IBM 1987. Genom sin stora spridning har VGA kommit att stå för dels en standard för analoga datorskärmar, dels en standard för själva anslutningskontakten och slutligen även en standard för datorgrafiken i sig.

Varför DisplayPort?

Detta varierar från skärm till skärm och från grafikkort till grafikkort. Det skiljer sig en också en hel del i möjlig teknisk kapacitet mellan exempelvis Displayport och HDMI, i fråga om vilka signaler och funktioner som är tillgängliga.

Vad gör VGA kabel?

Vga-kabeln var länge den analoga standardlösningen för att ansluta en dator till en bildskärm. På senare år har vga dock tappat popularitet i och med övergången till digitala kontakter. Med det sagt är det fortfarande vanligt att du hittar vga-uttag på bildskärmar och grafikkort.