:

Vad kan man använda istället för stevia?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad kan man använda istället för stevia?
  2. Vad är sukrin Gold?
  3. Hur mycket erythritol?
  4. Vad är Sötrix Flor?
  5. Är Sukrin farligt?

Vad kan man använda istället för stevia?

Sötströ innehåller inga kalorier, alltså 0 kcal och påverkar inte blodsockret. Ersätt med: Strösocker eller annat sötningsmedel.

Vad är sukrin Gold?

Sukrin Gold är ett gyllene och läckert socker som är mycket rik på smak, men inehåller mycket få kalorier (endast g). Sukrin Gold är sammansatt av flera naturliga sötningsmedel och blandningen av dessa ger en rundare, varmare och fylligare smak än vanlig Sukrin.

Hur mycket erythritol?

Erythritolen är ju lika söt som socker, man brukar säga att man ska ta lika mycket av erythritolen i ett recept som socker, dvs 1-3 dl.

Vad är Sötrix Flor?

Ämne: Erytritol hittar du i produkter som heter Sukrin, Sötrix och Sötin. Det är en sockeralkohol som utvinns ur fermenterat druvsocker och finns naturligt i till exempel päron, meloner och svamp. Kalorier: Det är helt kalorifritt och påverkar inte ditt blodsocker.

Är Sukrin farligt?

Vanliga sockeralkoholer är sukrin, erythritol och xylitol. Sukrin innehåller inga kalorier och är inte dåligt för tänderna, varför den är den mest förekommande i fri form och ett alternativ för den som lever med lågkolhydratkost.