:

Vad kan man använda istället för Xantangummi?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad kan man använda istället för Xantangummi?
  2. Var kan jag köpa Xantangummi?
  3. Hur mycket Fiberhusk istället för Xantangummi?
  4. Vad är skillnaden mellan fibrex och fiberhusk?
  5. Kan man byta ut fiberhusk mot psyllium?

Vad kan man använda istället för Xantangummi?

Om du inte har xantangummi hemma kan du ersätta det med en matsked husk i stället. Låt gröten svalna till rumstemperatur (om den inte redan ligger i kylen) och lägg den i matberedaren.

Var kan jag köpa Xantangummi?

Lindroos Xantangummi finns tillgängligt i alla ICA och Coop butiker. Finns det inte i din butik kan du be din handlare att beställa hem den.

Hur mycket Fiberhusk istället för Xantangummi?

Du kan inte ersätta FiberHUSK® rakt av. Det finns flera produkter som ersätter gluten vid bakning. Använder du tex Xantangummi istället behövs det en mindre mängd. Vi rekommenderar alltid att följa receptet, men det kan givetvis gå att testa själv om man har en produkt hemma som liknar fiberhusk.

Vad är skillnaden mellan fibrex och fiberhusk?

Det kan man göra med pofiber, fiberhusk och fibrex. Kort och gott så kan man säga som så här: Pofiber och fiberhusk används lite som bindemedel i ett bröd medans fibrex används som utfyllnad för att ge mer saftighet och hållbarhet.

Kan man byta ut fiberhusk mot psyllium?

Vad kan man ersätta Fiberhusk med? Jag använder en produkt som heter Premium Psyllium som är likvärdigt med Fiberhusk. Det består alltså av pulveriserade psylliumfrön och används i precis samma mängd.