:

Kan man vaxa sig själv?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Kan man vaxa sig själv?
  2. Hur vaxar man benen hemma?
  3. Vilket vax är bäst för benen?
  4. Vad är Varmvax?
  5. Hur långt hår på benen för att vaxa?
  6. Hur vaxar man benen med Veet?
  7. Vad kan man använda istället för vax?
  8. Hur vaxar man bäst?

Kan man vaxa sig själv?

Att vaxa sig hemma eller på salong behöver inte skilja allt för mycket. Det är mycket viktigt att man drar snabbt, nära huden, i rätt riktning och tar mycket små partier åt gången. Då behöver det inte vara så svårt eller smärtsamt. Vi skulle däremot inte rekommendera att man vaxar sig för första gången hemma.

Hur vaxar man benen hemma?

Varmt vax värmer man i vattenbad eller i mikron, applicerar på benen med en spatel och sen trycker man på remsor och rycker av dem, i motsatt riktning mot hur håren växer. – Det brukar ingå remsor när man köper varmt hemmavax, men jag föredrar en väv.

Vilket vax är bäst för benen?

Sammanfattning: Till vår testvinnare som bästa budget har vi valt riktigt bra vaxremsor, EasyGrip Ready-to-use Wax Strips Dry Skin från Veet. Ett bra varumärke som är väletablerat och har många bra produkter inom hårborttagning.

Vad är Varmvax?

De är ett bra alternativ för hemma-vaxning, då de enkelt värms upp. Genom att gnugga dem mellan dina händer, värms vaxet upp till rätt temperatur genom värmen av din kropp, vilket gör att det kan gripa tag i håret när vaxet dras bort.

Hur långt hår på benen för att vaxa?

Ditt hår behöver vara 5 mm långt för att allt ska följa med. Alla dina hår växer i 2 olika växtfaser och har man rakat under en längre period så kan det vara så att det krävs 2 vax tillfällen innan man är i fas och man få ett helt baby lent resultat.

Hur vaxar man benen med Veet?

Använd spateln som följer med i paketet. Bred sakta en kort, och inte alltför tunn remsa av det varma vaxet längs benet i riktning mot hårväxten. Det innebär att du börjar vid ditt knä och rör dig ner mot din fotled. Vänta 30 - 60 sekunder tills vaxet känns torrt vid beröring.

Vad kan man använda istället för vax?

Recept på hemmagjort vax: Koka upp 1 dl vatten, 3 dl strösocker och juicen av 1 citron i en kastrull. Låt det sjuda i 30 minuter. Häll upp det i en burk, och låt det svalna i åtminstone 1 timme . Det är helt okej att ha hår över hela kroppen om man så vill.

Hur vaxar man bäst?

När din hud väl är torr, applicera vaxet och avlägsna små områden med hår i taget. Om du är orolig för smärta är det bäst att ta ett djupt andetag innan du drar bort remsan eller det hårda vaxet från din hud. Detta gamla trick hjälper till att distrahera dig från smärtan i några sekunder.