:

Vilka bolag försäkrar EPA traktorer?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vilka bolag försäkrar EPA traktorer?
  2. Hur försäkrar man en EPA?
  3. Vilka regler gäller för besiktning av EPA och A-traktorer?
  4. Hur mycket kostar det att försäkra en EPA?
  5. Vem ska stå som ägare på A-traktor?
  6. Hur mycket kostar A-traktor försäkring?
  7. Vad krävs för att en EPA ska gå igenom besiktningen?
  8. Kan en 15 åring stå som ägare på en epa?
  9. Vem kan äga en EPA?

Vilka bolag försäkrar EPA traktorer?

Försäkring för A-traktor och Epa - Länsförsäkringar.

Hur försäkrar man en EPA?

En del som skaffar A-traktor tror att man inte behöver försäkra en A-traktor, men så är inte fallet. Istället är det lag på att alla motordrivna fordon, inklusive A-traktorer, som körs i trafik i Sverige måste ha en trafikförsäkring.

Vilka regler gäller för besiktning av EPA och A-traktorer?

Vid lägre tjänstevikt ska det ursprungliga fordonet vara konstruerat för en släpvagnsvikt på minst 1 000 kilo. Precis som för epatraktorer måste nu även A-traktorer genomgå en kontrollbesiktning första gången efter fyra år och därefter vartannat år.

Hur mycket kostar det att försäkra en EPA?

Detta är en väldigt svår fråga att svara på då priset kan variera ganska enormt beroende på dina behov, men också beroende på vart du tecknar din försäkring. I regel så kan du räkna med att försäkringspriset för en epa-traktor ligger på ungefär samma nivå som en vanlig bilförsäkring.

Vem ska stå som ägare på A-traktor?

Om du äger en A-traktor och står registrerad på den så ansvarar du för att fordonet är i föreskrivet skick. Du ansvarar även för på vilket sätt som fordonet brukas. Många av A-traktorerna står skriven på den ena föräldern men brukas av en son eller dotter i familjen.

Hur mycket kostar A-traktor försäkring?

Endast TryggHansa trafikförsäkrar a-traktorer/EPA som är registrerade som "trafiktraktor". kostar på fel ställe, tex stockholm ca 3000/år.

Vad krävs för att en EPA ska gå igenom besiktningen?

Under fordonet kontrollerar vi att karosseri och stomme inte har rostskador eller andra skador som kan försvaga fordonets konstruktion. Vi kontrollerar att ram, balkar, fästen samt viktiga infästningar, t. ex. fram- och bakvagn, sitter fast och inte har några rostskador/sprickor.

Kan en 15 åring stå som ägare på en epa?

Den som för fram fordonet måste inneha ett mopedkörkot/ AM-körkort och vara minst 15 år. En A-traktor får högst föras fram i 30 km/h och om den konstruktiva hastigheten överstiger den tillåtna hastigheten så är det den person som står som ägare av fordonet som blir misstänkt för tillåtande av olovlig körning.

Vem kan äga en EPA?

A-traktorer och EPA-traktorer För att få framföra en A-traktor måste du ha antingen bilkörkort, traktorkort, ha fyllt 15 år och ha AM-körkortsbehörighet.