:

Vad används Altermol till?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad används Altermol till?
  2. Vad kan man använda istället för Voltaren?
  3. Vad kan man ta istället för diklofenak?
  4. Varför säljs inte Voltaren?
  5. Är Voltaren gel farligt?

Vad används Altermol till?

Altermol kan användas till vuxna och ungdomar över 12 år för korttidsbehandling av måttlig smärta, som inte enbart kan lindras av andra smärtstillande medel såsom paracetamol eller ibuprofen.

Vad kan man använda istället för Voltaren?

Vad kan jag ta istället för diklofenak? Men om du tillhör en riskgrupp för hjärt- och kärlsjukdom är det viktigt att du hittar en annan typ av värktabletter som ger dig samma lindring. Läkemedelsverket rekommenderar istället värktabletter som innehåller paracetamol, ibuprofen eller naproxen.

Vad kan man ta istället för diklofenak?

Diklofenak har en inflammationsdämpande, smärtlindrande och febernedsättande effekt. Som ersättning vid egenvård rekommenderar Läkemedelsverket i stället att använda produkter som innehåller paracetamol, ibuprofen och naproxen.

Varför säljs inte Voltaren?

Tidigare har diklofenak sålts receptfritt men sedan den första juni 2020 säljs tabletter och kapslar endast på recept på grund av hälsoskadliga effekter. Bland annat ökar riskerna för stroke, förmaksflimmer, hjärtsvikt och hjärtinfarkt. Läs mer om varför diklofenak blivit receptbelagt hos läkemedelsverket.

Är Voltaren gel farligt?

Rådgör med läkare innan behandling med Voltaren gel påbörjas om du har nedsatt njur-, hjärt-, leverfunktion eller magsår. Voltaren gel får ej användas på öppna sår, eksem, akne eller infekterad hud.