:

Hur acceptera det förflutna?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Hur acceptera det förflutna?
 2. När det förflutna kommer ikapp?
 3. Hur går man vidare efter ett misstag?
 4. Hur lägga saker bakom sig?
 5. När man inte kan förlåta?
 6. Hur blir man av med ånger?
 7. Hur förlåter man och går vidare?

Hur acceptera det förflutna?

Att lära dig att acceptera saker som skett eller sker är inte alltid lätt. Oavsett vad du och andra har gjort i det förflutna, handlar det om att acceptera att det var då och att det är över och färdigt. Du kan inte ändra det förflutna. Vilken du är idag och vilken du vill vara i morgon är vad du har kontroll över.

När det förflutna kommer ikapp?

För att kunna gå vidare i livet och utvecklas till den du egentligen är och leva det liv du egentligen vill leva så handlar mycket om förståelse och att förlåta eller att acceptera och att sätta punkt för allt det som varit i ditt förflutna. Försök bara komma ihåg att vi alla behöver göra misstag för att kunna växa.

Hur går man vidare efter ett misstag?

Det är också viktigt att äga sina fel, att ta ansvar för att man begått ett misstag snarare än att försöka lägga över skulden på omständigheter eller på andra. När man inser att man gjort fel, men samtidigt bara tar ansvar för det man faktiskt kunnat kontrollera, är man på god väg till att kunna förlåta sig själv.

Hur lägga saker bakom sig?

Börja notera hur dina tankar går, när du börjar tänka på något som hänt om och om igen och när du börjar oroa dig för saker du inte kan kontrollera. Var ärlig mot dig själv. Det är lätt att låta de negativa tankarna ta över. Tankar som "om jag sjukanmäler mig så kommer jag få sparken" är ofta överdrivet negativa.

När man inte kan förlåta?

Det handlar om acceptans och harmoni. - Att leva i en relation där du inte har kunnat förlåta eller blivit förlåten kan ge upphov till bitterhet och ilska. Det är viktiga känslor i sig, men de sprider negativ energi. Det handlar också om att kunna leva tillsammans i de gemenskaper där vi är en del.

Hur blir man av med ånger?

hur tar man sig ur negativ ånger? Simon Kyaga säger sig ha en lösning: 2-minuter-sregeln. – Om du fastnar i ältande, titta på klockan. Fortsätt i två minuter, fråga dig sedan om du har kommit närmare en lösning eller mår bättre.

Hur förlåter man och går vidare?

Här är fem steg för att glömma, förlåta och gå vidare med ditt liv.

 1. Inse att avsaknaden av förlåtelse påverkar ditt liv. Du måste inse att personen som sårat dig faktiskt påverkar dig. ...
 2. Besluta om du verkligen vill gå vidare utan att förlåta. ...
 3. Att uttrycka hur du känner. ...
 4. Acceptera dina misstag. ...
 5. Att släppa situationen.