:

Vad gör man när man saxar?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör man när man saxar?
  2. Hur vässar man en sax med aluminiumfolie?
  3. Hur gör man sax?
  4. Hur ska man slipa knivar?
  5. Vilket skär Oster?

Vad gör man när man saxar?

Effileringssax. En effileringssax är helt enkelt en ”tandad” sax, antingen på ett eller båda bladen. Sådana saxar används inte för att klippa av hår, utan för att tunna ut det. Att tunna ut håret är något som då självklart bäst passar dig som har riktigt tjockt hår och vill få det lite mer lätthanterligt.

Hur vässar man en sax med aluminiumfolie?

Vik aluminiumfolien så att det finns flera lager att skära igenom. Använda de slöa saxarna och klipp igenom aluminiumfolien några gånger. Testa saxen på en bit tyg. Om de fortfarande inte skärs ordentligt, klipp några gånger till genom aluminiumfolien.

Hur gör man sax?

Allt du behöver finns i köket! Flitig användning av saxen sätter sina spår. Till slut blir den slö och omöjlig att klippa med....Så vässar du saxen på 5 sekunder:

  1. Dra loss en remsa aluminiumfolie.
  2. Vik folien dubbel.
  3. Klipp med saxen några gånger genom folien.
  4. Nu är saxen vass igen!

Hur ska man slipa knivar?

Slipa kniven så att eggen är i stenens rotationsriktning. Slipa så liksidigt som möjligt och tills Du får fram en råegg, dvs ett ”fnas” av metall. Sedan man dragit av fnaset med ett fint bryne är denna egg lämplig på slöjdknivar och allround-knivar.

Vilket skär Oster?

Osters skär passar alla vanliga Oster och Andis klippmaskiner, samt Moser Max 45. För att skäret ska ha sin fulla livslängd och klippkapacitet, är det viktigt att pälsen är nytvättad och -torkad. Kyl gärna skäret under klippningen med en kylspray. Rengör, torka och olja skäret efter användning.