:

Vad är centrifug och hur fungerar den?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad är centrifug och hur fungerar den?
  2. Vilken tvättmaskin är bäst i konsumentundersökningen?
  3. Vilken tvättmaskin är bäst i test?
  4. Vad är den mest prisvärda tvättmaskinen?
  5. Hur ska en tvättmaskin installeras i köket?

Vad är centrifug och hur fungerar den?

Centrifug är en maskin som genom en mycket snabb roterande rörelse centrifugerar det material som skall centrifugeras genom att det slungas med kraft utåt, företrädesvis mot en yta som medger någon slags sortering, till exempel släpper igenom vatten men inte textilier.

Vilken tvättmaskin är bäst i konsumentundersökningen?

Bästa tvättmaskinstillverkare i denna stora konsumentundersökning blev, inte helt oväntat, Miele med poäng (460 tvättmaskiner från Miele utvärderades). På andraplats kom Bosch med 92 poäng och 1 890 undersökta tvättmaskiner. Läs gärna även vilket tvättmedel som är bäst, så att du drar full nytta av din nya tvättmaskin.

Vilken tvättmaskin är bäst i test?

I tidningen Råd & Röns senaste test från januari 2020, är hela 150 maskiner med i sammanställningen. Bäst i test med 73 poäng är LG FH495BDS2/FH6F9BDS2 och på delad andraplats kommer flera tvättmaskiner från Miele bland annat modellerna WCG 130, WCI 330, WCI 120 som alla får 72 poäng. Bosch WAT283T8SN, som är vår mest prisvärda tvättmaskin, ...

Vad är den mest prisvärda tvättmaskinen?

Bosch WAT283T8SN, som är vår mest prisvärda tvättmaskin, ligger på en delad 8:e plats och får bra betyg i delmomenten tvätt och centrifugering. Samtliga tvättmaskiner på topp 15-listan är relativt dyra och kostar mellan 9 000-18 000 kronor.

Hur ska en tvättmaskin installeras i köket?

För att en tvättmaskin ska få installeras i köket behöver golvbrunn och vattenlarm finnas. Ett alternativ om detta saknas är även i detta fall en vattenfelsbrytare. Ett ytterligare krav är att golvet som tvättmaskinen står på är vattentåligt.