:

Är vaselin bra mot eksem?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Är vaselin bra mot eksem?
  2. Kan man använda vaselin på sår?
  3. Vad är vitt vaselin bra för?
  4. Vilken kräm är bäst mot eksem?
  5. Vilken kräm är bäst för eksem?

Är vaselin bra mot eksem?

För att få bort tjocka fjäll eller krustor vid psoriasis, eller seborroiskt eksem i till exempel hårbotten, kan salicylhaltiga produkter användas, till exempel Salicylsyra 2-5% i Decubal kräm, alternativt vitt vaselin.

Kan man använda vaselin på sår?

Efteråt är det bra att sätta på ett luftigt plåster eller en kompress som inte fastnar i såret. Om såret är väldigt djupt eller smutsigt kan man behöva kontakta vården, men det går bra med vårdcentralen.” – Kompresser, plåster, gasbinda, tejp, sax och vaselin. ”Det räcker för de flesta sår.

Vad är vitt vaselin bra för?

Vitt vaselin som skyddar och mjukgör särskilt utsatta och nariga partier av huden. Ger en vattenavvisande hinna som förhindrar ytterligare uttorkning. Då endast en råvara ingår är vaselin även lämpligt för allergiker.

Vilken kräm är bäst mot eksem?

Testvinnaren är Silver Creme från Ion Silver och vi upplever i våra tester att den både är mjukgörande och lindrar eksem. Produkten innehåller även MSM som består av naturliga svavelföreningar och som finns i vår hud och bindväv.

Vilken kräm är bäst för eksem?

Varva gärna din vanliga mjukgörande kräm med ett receptfritt läkemedel med Hydrokortison CCS som hejdar inflammation och stillar klåda. Kräm kan du använda både vid vätskande och torra eksem. Vid fjällande och förtorkad hud kan du prova en fetare hydrokortisonsalva eller Mildison Lipid kräm.